S-a inaugurat noua sala a bazinelor in Spitalul de Recuperare Baile Felix

duminică, 19 februarie 2012

Ritli şi Cseke au inaugurat noua sală a bazinelor de recuperare, la Felix 


 Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix este printre cele mai performante unităţi de profil din ţară. Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau însoţit de predecesorul său, senatorul Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua sală a bazinelor de hidrokinetoterapie din cadrul Spitalului de Recuperare. La eveniment au mai participat oficiali din minister, directori din sistemul sanitar, cadre medicale şi parte din pacienţii spitalului.




Bazine moderne
Reparaţiile capitale la cele cinci bazine de hidrokinetoterapie au demarat în anul 2011, pe când ministru era senatorul UDMR Cseke Attila, şi au fost însoţite de lucrări de înlocuire a instalaţiilor electrice, de apă şi canalizare dar şi a echipamentelor de sanitare, de încălzire, de ventilaţie şi climatizare. Lucrările, în valoare totală de 838.773 lei, fără TVA, au fost recepţionate în decembrie 2011. "Mulţumesc domnului senator Cseke Attila şi domnului ministru Ritli Ladislau, care au fost alături de noi şi au înţeles că trebuie susţinută această specialitate medicală", a declarat Nicoleta Ramona Suciu, managerul spitalului.
În discursul său, ministrul Ritli a ţinut să precieze meritele predecesorului său în demararea lucrărilor din unitatea bihoreană. "Suntem într-o instituţie care în ultimii ani a avut o evoluţie importantă în ceea ce priveşte calitatea serviciilor şi confortul bolnavilor. Din păcate, acest segment, al recuperării medicale, nu a fost apreciat la adevărata sa valoare timp îndelungat. Cu excepţia unor unităţi din judeţul Covasna şi acum Bihor, nu s-a făcut foarte mult. Domnul ministru Cseke a simţit acest lucru şi a dezvoltat aceste instituţii", a spus Ritli.
Ministrul Sănătăţii şi-a încheiat discursul cu o glumă înainte de a tăia panglica inaugurală. "N-am adus cu mine costumul de baie, pentru că acum n-am venit pentru asta, dar promit că la următoarea conferinţă de presă n-o să-l uit", a zis Ritli în aplauzele asistenţei.





O investiţie pentru toţi bolnavii
În scurta sa luare de cuvânt, senatorul Cseke Attila a lăudat profesionalismul angajaţilor spitalului şi a ţinut să spună că, deşi s-au făcut investiţii masive într-o unitate medicală din Bihor, judeţul din care privin cei doi conducători ai ministerului, de rezultatele acestora se vor bucura pacienţi din toate colţurile ţării. "Este o investiţie în infrastructura sanitară bihoreană dar mai ales în infrastructura sanitară naţională. Dacă veţi întreba pacienţii veţi vedea că majoritatea vin din alte judeţe şi asta cu programări de câteva luni înainte", a spus Cseke.



Aparat unic în ţară
Numai în 2011 Ministerul Sănătăţii a alocat spitalului suma de 1.263.350 lei pentru înlocuirea întregii aparaturi medicale a spitalului. De altfel, anul trecut s-au cumpărat 45 de aparate pentru tratamentul adulţilor şi alte 28 pentru copii.
aparat Lokomat.JPGCea mai mare performanţă a spitalului o constituie însă achiziţionarea unui dispozitiv robotizat de reeducare a mersului, Lokomat (foto), utilizat pentru recuperarea bolnavilor cu probleme locomotorii. Dispozitivul, achiziţionat la sfârşitul anului trecut, este unic în sistemul sanitar de stat din România, şi a fost achiziţionat prin intermediul proiectului "Colaborarea Sistemelor Sanitare ale judeţului Bihor" finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră Ungaria - România 2007 - 2013.
Aparatul, în valoare de 250.000 euro, a fost achiziţionat cu contribuţia Uniunii Europene care a susţinut 85% din investiţie alocând 212.500 euro. Diferenţa a fost suportată de la bugetul de stat (32.500 euro) şi contribuţia proprie a unităţii spitaliceşti (2.000 euro).
"La ora actuală suntem cea mai bine dotată unitate de profil din sistemul sanitar de stat, atât în ceea ce priveşte aparatura cât şi din punct de vedere al calificării personalului", a declarat managerul spitalului, Nicoleta Ramona Suciu.
Noi proiecte
Suciu a mai afirmat că, odată finalizată partea de dotări, unitatea se va axa, începând din acest an, pe îmbunătăţirea confortului oferit pacienţilor. "Am scris deja un proiect şi vrem să cerem fonduri Ministerului Sănătăţii pentru reabilitarea spaţiilor de cazare. Investiţia este estimată la circa 12 miliarde lei, bani pe care sperăm să îi atragem pentru a oferi pacienţilor celor mai bune condiţii de cazare", a spus managerul.
În prezent Spitalul de Recuperare din Băile Felix are 150 de pacienţi, numărul bolnavilor care apelează la serviciile unităţii sanitare crescând de la an la an. Dacă în 2010, spitalul a tratat 10.000 de suferinzi, în anul următor numărul pacienţilor a urcat la aproape 13.000.
Pentru că şi pentru 2012 se estimează o continuă creştere, conducerea unităţii intenţionează să ceară Ministerului Sănătăţii să aprobe suplimentarea numărului de angajaţi cu încă 30 de posturi. În momentul de faţă spitalul are 284 de angajaţi.



sursa: http://www.ebihoreanul.ro/stiri

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro