S-a inaugurat noua sala a bazinelor in Spitalul de Recuperare Baile Felix

duminică, 19 februarie 2012

Ritli şi Cseke au inaugurat noua sală a bazinelor de recuperare, la Felix 


 Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix este printre cele mai performante unităţi de profil din ţară. Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau însoţit de predecesorul său, senatorul Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua sală a bazinelor de hidrokinetoterapie din cadrul Spitalului de Recuperare. La eveniment au mai participat oficiali din minister, directori din sistemul sanitar, cadre medicale şi parte din pacienţii spitalului.




Bazine moderne
Reparaţiile capitale la cele cinci bazine de hidrokinetoterapie au demarat în anul 2011, pe când ministru era senatorul UDMR Cseke Attila, şi au fost însoţite de lucrări de înlocuire a instalaţiilor electrice, de apă şi canalizare dar şi a echipamentelor de sanitare, de încălzire, de ventilaţie şi climatizare. Lucrările, în valoare totală de 838.773 lei, fără TVA, au fost recepţionate în decembrie 2011. "Mulţumesc domnului senator Cseke Attila şi domnului ministru Ritli Ladislau, care au fost alături de noi şi au înţeles că trebuie susţinută această specialitate medicală", a declarat Nicoleta Ramona Suciu, managerul spitalului.
În discursul său, ministrul Ritli a ţinut să precieze meritele predecesorului său în demararea lucrărilor din unitatea bihoreană. "Suntem într-o instituţie care în ultimii ani a avut o evoluţie importantă în ceea ce priveşte calitatea serviciilor şi confortul bolnavilor. Din păcate, acest segment, al recuperării medicale, nu a fost apreciat la adevărata sa valoare timp îndelungat. Cu excepţia unor unităţi din judeţul Covasna şi acum Bihor, nu s-a făcut foarte mult. Domnul ministru Cseke a simţit acest lucru şi a dezvoltat aceste instituţii", a spus Ritli.
Ministrul Sănătăţii şi-a încheiat discursul cu o glumă înainte de a tăia panglica inaugurală. "N-am adus cu mine costumul de baie, pentru că acum n-am venit pentru asta, dar promit că la următoarea conferinţă de presă n-o să-l uit", a zis Ritli în aplauzele asistenţei.





O investiţie pentru toţi bolnavii
În scurta sa luare de cuvânt, senatorul Cseke Attila a lăudat profesionalismul angajaţilor spitalului şi a ţinut să spună că, deşi s-au făcut investiţii masive într-o unitate medicală din Bihor, judeţul din care privin cei doi conducători ai ministerului, de rezultatele acestora se vor bucura pacienţi din toate colţurile ţării. "Este o investiţie în infrastructura sanitară bihoreană dar mai ales în infrastructura sanitară naţională. Dacă veţi întreba pacienţii veţi vedea că majoritatea vin din alte judeţe şi asta cu programări de câteva luni înainte", a spus Cseke.



Aparat unic în ţară
Numai în 2011 Ministerul Sănătăţii a alocat spitalului suma de 1.263.350 lei pentru înlocuirea întregii aparaturi medicale a spitalului. De altfel, anul trecut s-au cumpărat 45 de aparate pentru tratamentul adulţilor şi alte 28 pentru copii.
aparat Lokomat.JPGCea mai mare performanţă a spitalului o constituie însă achiziţionarea unui dispozitiv robotizat de reeducare a mersului, Lokomat (foto), utilizat pentru recuperarea bolnavilor cu probleme locomotorii. Dispozitivul, achiziţionat la sfârşitul anului trecut, este unic în sistemul sanitar de stat din România, şi a fost achiziţionat prin intermediul proiectului "Colaborarea Sistemelor Sanitare ale judeţului Bihor" finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră Ungaria - România 2007 - 2013.
Aparatul, în valoare de 250.000 euro, a fost achiziţionat cu contribuţia Uniunii Europene care a susţinut 85% din investiţie alocând 212.500 euro. Diferenţa a fost suportată de la bugetul de stat (32.500 euro) şi contribuţia proprie a unităţii spitaliceşti (2.000 euro).
"La ora actuală suntem cea mai bine dotată unitate de profil din sistemul sanitar de stat, atât în ceea ce priveşte aparatura cât şi din punct de vedere al calificării personalului", a declarat managerul spitalului, Nicoleta Ramona Suciu.
Noi proiecte
Suciu a mai afirmat că, odată finalizată partea de dotări, unitatea se va axa, începând din acest an, pe îmbunătăţirea confortului oferit pacienţilor. "Am scris deja un proiect şi vrem să cerem fonduri Ministerului Sănătăţii pentru reabilitarea spaţiilor de cazare. Investiţia este estimată la circa 12 miliarde lei, bani pe care sperăm să îi atragem pentru a oferi pacienţilor celor mai bune condiţii de cazare", a spus managerul.
În prezent Spitalul de Recuperare din Băile Felix are 150 de pacienţi, numărul bolnavilor care apelează la serviciile unităţii sanitare crescând de la an la an. Dacă în 2010, spitalul a tratat 10.000 de suferinzi, în anul următor numărul pacienţilor a urcat la aproape 13.000.
Pentru că şi pentru 2012 se estimează o continuă creştere, conducerea unităţii intenţionează să ceară Ministerului Sănătăţii să aprobe suplimentarea numărului de angajaţi cu încă 30 de posturi. În momentul de faţă spitalul are 284 de angajaţi.



sursa: http://www.ebihoreanul.ro/stiri
READ MORE - S-a inaugurat noua sala a bazinelor in Spitalul de Recuperare Baile Felix

Nick Vujicic ...

sâmbătă, 18 februarie 2012

Fotografia care ascunde tot ce vezi. Povestea tulburatoare a acestui cuplu

 


In fotografiile din luna de miere, Nick Vujicic si proaspata lui sotie arata ca oricare alt cuplu; rad si se joaca, iar fericirea li se poate citi pe chipuri.
 
Insa fotografiile ascund o realitate care pentru noi toti ceilalti ar imposibil de acceptat.
Nick Vujicic, care este orator si scriitor si s-a facut cunoscut in toata lumea prin discursurile sale motivationale, s-a nascut fara membre, o dizabilitate care i-a oferit sanse minime la o viata normal. A avut nesansa sa dobandeasca inca din pantecele mamei un sindrom, tetra-amelia, din cauza caruia s-a nascut fara maini si picioare.
Vujicic s-a nascut in Australia, parintii lui emigrand din Serbia, iar acum locuieste in California. Aste autorul mai multor best-sellere, are o cariera fulminanta acum, insa in copilarie s-a luptat cu o depresie severa.
La maturitate, a inceput sa se impace cu starea lui. Mai tarziu a dovedit ca este capabil sa faca orice, de la scris, la batut la tobe, spalat pe dinti, adica activitati pe care le pot face oamenii care au membrele superioare.
Nick Vujicic
Pana la urma Nick a descoperit si dragostea, iar acum o saptamana s-a casatorit.
Nick Vujicic si aleasa lui, Kanae Miyahara, si-au petrecut luna de miere in Hawaii, iar fotografiile arata cat de fericiti sunt. In una din imaginile din vacanta, Nick arata ca lipsa mainilor nu poate sa-l impiedice sa-i faca frumoasei lui sotii fotografii pe plaja.
Nick Vujicic
Nick Vujicic, 29 de ani, si sotia lui s-au logodit anul trecut, in luna august, si s-au casatorit pe 10 februarie.


sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/

 

READ MORE - Nick Vujicic ...

Pictează tablouri cu picioarele...

joi, 9 februarie 2012

Pictează tablouri cu picioarele...


S-a născut cu o boală din cauza căreia nu-şi poate folosi deloc mâinile şi pentru care nu există tratament. Teribilul handicap de care suferă tânărul de 27 de ani nu l-a împiedicat să-şi urmeze vocaţia artistică. El a absolvit Universitatea de Arte din Bucureşti.


„Pe când aveam cinci ani, una dintre surorile mele a început clasa întâi şi am văzut-o cum desena bastonaşe. I-am spus că vreau şi eu şi, în glumă, mi-a pus creionul între degetele piciorului drept. Am început să trag liniuţe cu o bucurie greu de descris. Mama m-a văzut şi, cu lacrimi în ochi, m-a ajutat să continui. Acela a fost începutul", povesteşte tânărul artist plastic.
El spune cu mândrie că, doi ani mai târziu, când a mers la rândul său la şcoală, ştia şi putea deja să scrie. Încet-încet s-a apucat de pictură, iar acum, lucrările sale au fost expuse în cinci expoziţii personale, ultima anul trecut, la Sala Radio.
„Intenţionez să mă ocup de spectacole cu nisip pe sticlă şi grafitti", explică artistul plastic. Marian Başa e deja un nume în pictura contemporană, iar tablourile sale au o cotă de piaţă bună. Pe cel mai bine plătit a primit 5.300 de euro.



READ MORE - Pictează tablouri cu picioarele...

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro