3 Decembrie - Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi - Bucuresti

joi, 2 decembrie 2010

Şanse egale, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

În zece ani, guvernele statelor europene ar trebui să schimbe strategia în ceea ce priveşte persoanele cu handicap, potrivit iniţiativei prezentate de Comisia Europeană la 15 noiembrie, în Parlamentul European.
Despre ce anume va face şi România pentru a acorda drepturi egale persoanelor cu dizabilităţi se va discuta vineri, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, în cadrul Forumului cetăţenesc intitulat „Şanse egale - legislaţia europeană şi persoanele cu dizabilităţi”.
Evenimentul se va desfăşura la Biroul Parlamentului European şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în Capitală.
Noua strategie a UE este de a înlătura obstacolele care împiedică persoanele cu dizabilităţi să se bucure de drepturile lor în societate ca şi restul populaţiei. Unele dintre măsurile ce ar trebui aplicate în următorii zece ani de către guverne sunt recunoaşterea reciprocă a cardurilor naţionale de dizabilitate şi promovarea standardizării în utilizarea regulilor privind achiziţiile publice şi ajutoarele de la stat, astfel încât acestea să fie accesibile persoanelor cu dizabilităţi.
Tot vineri, atât la Bruxelles, cât şi în alte capitale ale statelor membre se vor organiza dezbateri.
La dezbatere vor participa reprezentanţi ai de Informare al Parlamentului European în România, Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerului Sănătăţii, Primăriei Generale a Capitalei. 
sursa:  http://www.evz.ro/

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro