3 Decembrie - Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi - Brasov

joi, 2 decembrie 2010

3 Decembrie - Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi  - Brasov

Brasov, Piata Sfatului Brasov
03 Decembrie 2006, ora 12:00

Celebrarea anuala pe 3 decembrie a Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati urmareste promovarea intelegerii problemelor legate de dizabilitati si mobilizarea suportului pentru demnitatea, drepturile si bunastarea persoanelor cu dizabilitati. De asemenea urmareste constientizarea asupra beneficiilor ce pot rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilitati in fiecare aspect al vietii politice, sociale, economice si culturale.

Cu ocazia acestei zile, duminica, 3 decembrie 2006, incepand cu ora 12:00, Asociatia Nevazatorilor organizeaza in Piata Sfatului din Brasov actiuni de informare, sensibilizare si constientizare a opiniei publice cu privire la persoanele cu deficientele de vedere si problemele cu care acestea se confrunta zi cu zi.

Actiunile care vor include distribuirea de materiale informative si educative de catre voluntarii asociatiei in centrul orasului si un traseu improvizat pe care amatorii il vor putea parcurge singuri sau asistati, legati la ochi si ajutandu-se de un baston alb, se inscriu in cadrul campaniei de informare a comunitatii lansate de Asociatia Nevazatorilor Brasov in vara acestui an.

Tema stabilita in acest an de Natiunile Unite pentru Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati este accesibilitatea tehnologiilor informatice, urmarindu-se constientizarea Guvernelor, organizatiilor private si publicului in privinta beneficiilor semnificative pentru persoanele cu dizabilitati si societate rezultate din accesul sporit al acestora la tehnologii informatice.

Reamintim ca Asociatia Nevazatorilor Brasov are in derulare mai multe proiecte ce vizeaza imbunatatirea accesului persoanelor cu deficiente de vedere din judet la tehnologiile informatice, toate aceste proiecte avand caracter permanent si fiind demarate in cursul anului 2006. Dintre proiectele respective, care in marea lor majoritate reprezinta premiere nationale, amintim site-ul internet al filialei, disponibil in limbile romana si engleza, internet cafe-ul si sala de lectura electronica pentru nevazatori, cu acces gratuit pentru membrii asociatiei, si cursurile de informatica permanente pentru nevazatorii adulti.

sursa: http://www.comunicatemedia.ro

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro