Calatorie record intr-un scaun rulant alimentat cu energie solara

luni, 22 noiembrie 2010

Calatorie record intr-un scaun rulant alimentat cu energie solara

Un barbat cu dizabilitati din Emiratele Arabe Unite, in varsta de 47 de ani, a pornit astazi, 22 noiembrie, intr-o calatorie record de 300 km de-a lungul desertului, intr-un scaun rulant alimentat cu energie solara pe care l-a proiectat si construit de unul singur. "Prin aceasta calatorie"  spune el "sper sa atrag atentia asupra dizabilitatii si a sustenabilitatii, precum si asupra a ceea ce putem reusi ca indivizi daca avem curajul si determinarea sa incercam".


Pentru Haidar Taleb, care a fost tintuit in scaunul cu rotile inca de la varsta de patru ani, cand a fost diagnosticat cu poliomielita, expeditia de 11 zile, intre Fujairah si Abu Dhabi, are ca scop promovarea minunilor tehnologiei si darzenia spiritului uman, scrie Tree Hugger, mai ales pentru cei care se confrunta cu probleme similare ca ale barbatului din Emiratele Arabe Unite. „Vreau sa le transmit oamenilor cu dizabilitati ca nu exista obstacole. Poti sa faci tot ce-ti propui”, spune el. „Dati-le o sansa oamenilor cu dizabilitati si vor reusi miracole”.
De-a lungul celor peste 300 de kilometrii pe care ii va parcurge prin toate cele sapte emirate, Haidar are de gand sa se opreasca in scoli, universitati si centre pentru persoanele cu handicap pentru a raspandi acest mesaj. Iar la sfarsitul calatoriei, programat pe 2 decembrie, ar urma sa doboare recordul pentru cea mai lunga distanta parcursa intr-un scaun cu rotile alimentat cu energie solara – un record pe care l-a instituit tot el, in urma cu doua saptamani.
La inceputul lui noiembrie, barbatul de 47 de ani si-a castigat locul in Cartea Recordurilor dupa o calatorie de 14 ore cu scaunul sau special, pe o distanta de 130 de kilometri, intre Abu Dhabi si Sharjah, la o viteza de circa 19 km/h. Initiativa sa a fost sponsorizata de Madsar, un  grup de initiativa care are ca scop intensificarea cercetarii in domeniul energiei alternative.

Sursa: http://www.treehugger.com

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro