Scoala de soferi, interzisa iesenilor cu dizabilitati

vineri, 26 noiembrie 2010

Scoala de soferi, interzisa iesenilor cu dizabilitati

In Iasi, persoanele cu dizabilitati locomotorii nu au unde sa faca scoala de soferi specializata • Uneia dintre putinele scoli care asigura astfel de cursuri, Automobil Club Roman (ACR), i-a fost suspendata activitatea in luna martie a acestui an • Desi in cazul unor filiale ACR din tara s-a ajuns la un consens cu reprezentantii Autoritatii Rutiere Romane (ARR), in Iasi situatia nu are rezolvare

De mai bine de un an, zeci de ieseni cu dizabilitati locomotorii se chinuie sa faca scoala de soferi specializata, insa fara sorti de izbanda. In momentul de fata, in Iasi nu exista pentru aceste persoane nici o scoala de soferi care sa indeplineasca toate nevoile cursantilor. Acest tip de scoala a existat in cadrul filialei iesene a Automobil Club Roman (ACR), pana in luna martie a acestui an. Insa activitatea ACR a fost suspendata printr-o decizie a Ministerului Transportului, prin care s-a stabilit ca scolile de soferi nu pot functiona decat daca sunt organizate ca societati comerciale. "Suntem zeci de persoane in aceasta situatie. Inainte de a fi suspendata activitatea ACR, eu am dat si am trecut examenul de legislatie. Ar mai fi o varianta, la scoala Auto Sport, insa masinile pe care ei le detin nu au cutii automate si nu pot conduce. Am inteles ca in unele orase in care exista reprezentanta ACR, la Targu Mures si Bacau, ar fi o masina de acest tip. Acolo, reprezentantii ACR au reusit sa ajunga la un consens cu cei din cadrul Autoritatilor Rutiere Romane (ARR). Nu inteleg de ce in Iasi nu se gaseste o solutie intre cele doua autoritati, pentru a ne putea termina scoala", a declarat Milica Predu, in varsta de 27 ani.

Nici o solutie

Pe de alta parte, conducerea ARR Iasi declara ca nu poate face nimic in acest sens, atat timp cat conducerea ACR nu-si rezolva problemele legale. "Activitatea ACR este suspendata in toata tara. Nu poate fi vorba de rea-vointa din partea noastra. Pana in momentul in care ACR nu se va constitui in societate comerciala si nu va obtine avizele de la RAR, asa cum prevede legea, noi nu putem autoriza functionarea acestei scoli", a sustinut Marian Uscatu, inspectorul-sef al ARR Iasi. Dupa ce au esuat in demersurile care au vizat obtinerea unei derogari de la ordinul ministerial, in prezent, reprezentantii ACR continua actiunile legislative pentru a se organiza ca societate comerciala. Insa procedurile acestui demers sunt costisitoare, dar si indelungate ca temen, in special transferul capitalului social.

sursa: http://www.bzi.ro/

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro