Baia

luni, 12 iulie 2010

Baia

Una din problemele cu care ne`am confruntat majoritatea dintre noi, dupa accident, a fost folosirea baii. Cum ajungem sa facem baie .. sa folosim toaleta. M`am gandit sa va dau cateva idei ..
Toaletele accesibile sunt facute in asa fel incat scaunul se afla la 42- 47 cm deasupra podelei. Pentru chiuveta, trebuie sa va asigurati ca nu este mai sus de 85 cm. Acestea ar trebui sa nu aiba mai mult de 42 cm de la perete. Daca chiuveta este instalata intr-un dulapior, atunci d la margine pana la chiuveta nu trebuie sa fie mai mult de 5 cm.


pentru mai multe informatii cu privire la inaltatorul WC click aici


Incepand cu intrarea in incapere, trebuie sa aveti grija ca aceasta sa aiba cel putin 80 cm largime. Daca usa de la baie nu este la capatul holului, ci in dreapta sau stanga, iar o persoana in scaun cu rotile trebuie sa se intoarca ca sa intre, atunci trebuie sa aiba 90 cm. Daca este posibil nu ar trebui sa existe nici un prag, sau acesta sa nu fie mai mare de 0,8 cm.

Daca totusi preferati cada de baie ..


Inauntru, pentru a face o intoarcere de 180°, trebuie sa existe cel putin 150 cm de spatiu liber. Din cauza ca acest spatiu este greu de obtinut, ganditi-vas in locul acestuia la un spatiu in forma de T, iar fiecare parte a T-ului sa aiba cel putin 90 cm. Drumul catre orice obiect din baie trebuie sa fie cel putin 90 cm latime, iar chiuveta ar trebui sa aiba un saptiu liber in fata sa de 75 pe 120 cm.


cada de baie pentru persoanele cu dizabilitati click


Barile de sustinere sunt minunate in toate baile, facand camera mai sigura si mai convenabil de folosit pentru toti. O bara orizontala ar trebui plasata pe peretele din spatele toaletei iar alta pe peretele din lateral. Altele ar trebui sa fie puse in cabina de dus, sau pe peretele cu cada.

Cel mai simplu de utilizat ramane scaunul de baie si un simplu dus.



0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro