Cardurile de sănătate - Valabilitate

sâmbătă, 12 martie 2022

 Cardurile de sănătate sunt încă valabile


      Peste 14 milioane de români care ar fi rămas fără carduri de sănătate valabile până în 2021 le vor putea folosi încă șapte ani, după cum s-a stabilit, printr-o hotărâre a Guvernului, în vara lui 2020. Valabilitatea acestora nu a fost prelungită în contextul stării de alertă și, prin urmare, nu este influențată de expirarea acesteia la 8 martie.

    Cardul naţional de sănătate primit de asigurat conţine doar datele de identificare ale asiguratului 
    Pe card şi în memoria electronică a cardului sunt imprimate următoarele informaţii:
  • Numele şi prenumele asiguratului
  • Codul unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate
  • Numărul de identificare al cardului naţional de asigurări sociale de sănătate (CID)
  • Data naşterii
  • Termenul de valabilitate al cardului (care inițial era de 5 ani)
     Cardurile de sănătate au fost introduse în anul 2013, pentru a face mai transparentă și mai eficientă utilizarea fondurilor din sistemul de asigurări sociale de sănătate. Acestea se emit de către CNAS, individual, pentru fiecare asigurat cu vârsta de peste 18 ani. Inițial, valabilitatea cardurilor de sănătate era de cinci ani de la data emiterii, ulterior aceasta fiind prelungită la șapte ani.
     Așadar, această nouă prelungire cu încă șapte ani este a doua prelungire a valabilității acestor carduri, de la momentul de la care au început să fie emise.

     HG nr. 483/2020 a extins valabilitatea acestora cu încă șapte ani, astfel că cei care au primit carduri de sănătate până la data de 31 decembrie 2014 le vor putea folosi timp de 14 ani de la emitere.

     Conform datelor comunicate de MS, în anul 2020 ar fi expirat aproximativ 4,2 milioane de carduri, iar în anul 2021 urmau să expire alte aproximativ 10 milioane de carduri.


Sursa:




0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro