Vești bune pentru ONG-uri

joi, 14 mai 2020

Vești bune pentru ONG-uri

     Vești minunate pentru Asociații și Fundații, termenul de depunere al formularelor 230 a fost prelungit! Conform unui comunicat emis de Ministerul Finanțelor Publice ieri, 13 mai, aceste formulare care sunt de un real folos pentru noi, pot fi depuse până la data de 30 iunie 2020.La începutul acestui an, Guvernul a aprobat propunerea MFP de a prelungi termenul de depunere a formularului 230 de la 15 martie până la data de 25 mai, termen care a fost din nou prelungit până la data de 30 iunie.

     Ca urmare a declanşării pandemiei coronavirus, Ministerul Finanţelor Publice a propus prorogarea mai multor termene de declarare şi plată a obligaţiilor fiscale, iar, în acest context, neintroducerea prorogării termenului până la care se depune formularul – 230 – Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat- ar fi condus la diminuarea fondurilor atrase de entităţile nonprofit şi unităţile de cult, precum şi pentru acordarea de burse private.

     Ministerul Finanțelor Publice precizează că ”bonificaţiile acordate pentru declaraţia unică, de până la 10% din impozitul datorat, nu afectează sumele din impozitul pe venit aferent anului 2019 în cazul contribuabililor care dispun asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit, pe baza declaraţiei unice. Astfel, sumele redirecţionate vor fi calculate la valoarea impozitului datorat, fără diminuările oferite de bonificaţii”.

Mai multe informații găsiți aici:  https://www.mfinante.gov.ro/

     Fără să vă coste nimic (doar câteva minute din viața voastră) puteți ajuta și voi, puteți alege ca o parte din banii voștri deja dați statului să fie redirecționați către o cauză nobilă! Dacă doriți să mă susțineți în eforturile mele de a continua recuperarea medicală puteți completa și depune fomularul:



Pașii de urmat:

Pasul 1: Descarcă și tipărește formularul 230 accesând linkul de mai sus

Pasul 2: Completează formularul de mână, cu majuscule, la secțiunea "Date de identificare a contribuabilului"
*Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. 

Datele Asociației Rozalia sunt precompletate și anume:
ASOCIAȚIA “ROZALIA”
Cod de identificare fiscală: 37465510
Cont Bancar (IBAN):
RO19BTRLRONCTR0386160001

Pasul 3: Pe a doua pagină a formularului (la pct. 2 sus) ai opțiunea privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani! Poți alege 1 an sau 2 ani.
Pasul 4: Semnează formularul la secțiunea "Semnătură contribuabil"
Pasul 5: Depune formularul! Acesta se poate depune prin 4 variante:
  • îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (AICI ai lista administrațiilor);
  • prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
  • folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil AICI.
  • Scanează formularul completat și semnat și trimite-l pe adresa de e-mail: asociatiarozalia@yahoo.com iar noi îl depunem la organul fiscal competent.



0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro