Numărul unic de urgenţă 113

vineri, 23 octombrie 2015

Numărul unic de urgenţă 113 
pentru persoanele cu dizabilităţi de vorbire şi/sau de auz

     Persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire vor putea, începând de luni, să aibă acces la serviciul de urgenţe prin SMS la numărul 113. Până în prezent, programul a fost testat timp de 60 de zile. 
    Potrivit unui comunicat emis de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), pentru a putea utiliza acest număr este obligatorie înscrierea în baza de date a Serviciului 112, potrivit informaţiilor ce vor fi publicate pe website-ul www.112.ro începând de luni, 26 octombrie, ora 13.00.   
Înregistrarea în Baza de date a Serviciului 112 se poate face în trei feluri. Unul este prin depunerea documentelor de înregistrare la birourile temporare de asistenţă la înregistrare sau la unul dintre sediile Serviciului de Telecomunicaţii Speciale din Bucureşti sau din ţară (informaţiile cu privire la adrese şi programul acestora vor fi publicate pe site-ul www.112.ro).  
      De asemenea, cei care doresc se pot transmite prin poştă documentele necesare la adresa Splaiul Independenţei nr. 323A, sector 6, Bucureşti sau pot completat formularului online aflat pe website-ul www.112.ro.    
Cei care doresc să se înscrie au nevoie de cerere de înregistrare, de o copie a actului personal de identitate sau al reprezentantului legal, de copiile actelor care atestă dizabilitatea şi de copia documentului care atestă calitatea de reprezentant legal, dacă este cazul.       
     Pentru înscrierea la sedii/birouri temporare sau prin poştă, aceştia trebuie să ceară un exemplar al cererii de înscriere la unul dintre sediile Serviciului de Telecomunicaţii Speciale sau la birourile temporare de asistenţă la înscriere; cererea poate fi obţinută şi prin descărcarea de pe site-ul www.112.ro, să completeze şi să semneze această cerere, să anexeze copiile documentelor specificate mai sus şi să introducă documentele într-un plic, să-l sigileze şi să-l trimită STS prin una dintre cele două metode metode menţionate anterior.    
Pentru înscrierea online, aceştia trebuie să intre pe site-ul www.112.ro, la secţiunea „Serviciul SMS 113", subsecţiunea „Înregistrare”, unde vor avea de completat un formular pe care trebuie să-l completeze şi să scaneze şi să trimită copiile documentelor menţionate mai sus. De asemenea, în cazul în care se apelează la un reprezentat legal, acesta va completa şi formularul online destinat reprezentanţilor legali, aflat în aceeaşi subsecţiune pe site, încărcând obligatoriu şi documentul doveditor al calităţii lui.           
     Dacă toate condiţiile obligatorii au fost îndeplinite, iar datele şi documentele transmise sunt corecte şi complete, persoanele solicitante vor primi un SMS de confirmare la numărul de telefon declarat în cererea de înregistrare. Din acel moment se poate apela 112 în orice situaţie de urgenţă.       Modalitatea de apelare prin SMS a Serviciului de urgenţă În cazul în care aveţi o urgenţă, sunaţi imediat la numărul 112;  Operatorul 112 vă va răspunde, însă nu va iniţia un dialog cu dumneavoastră, ci va închide apelul, fiindcă veţi fi identificat automat de către sistem ca fiind o persoană cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire; Veţi primi imediat un SMS cu textul: „Trlmlteţi SMS la 113 cu urgenţa şi adresa incidentului";  
     Veţi răspunde printr-un SMS la numărul 113, descriind scurt urgenţa şi indicând cu exactitate adresa, inclusiv judeţul. Este indicat să nu folosiţi semne diacritice, dacă telefonul dumneavoastră nu este setat în acest mod, pentru a urgenta transmiterea;  După transmiterea SMS-ului este posibil să mai primiţi mesaje din partea operatorului 112 cu întrebări suplimentare. Răspundeţi scurt şi cât se poate de exact;  Operatorul 112 va transmite datele obţinute de la dumneavoastră agenţiilor de intervenţie (Poliţie, Ambulanţă, Pompieri) care vă vor ajuta în urgenţa pe care o aveţi.    
    Apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive sunt sancţionate cu amendă de la 500 la 1000 de lei.


0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro