Medicament miraculos

duminică, 7 decembrie 2014

Medicamentul care „repară“ leziunile nervilor spinali, testat cu succes


Un medicament care poate stimula creşterea nervilor spinali şi regenerarea leziunilor măduvei spinării, dezvoltat de oameni de ştiinţă americani, a prezentat rezultate încurajatoare, relatează BBC.

În cadrul unui studiu pe şobolani, publicat în revista Nature, au fost puse în evidenţă unele efecte pozitive ale medicamentului, precum un animit grad de restaurare a capacităţii de mişcare şi controlul vezicii urinare, potrivit BBC.
Medicamentul acţionează împotriva „cleiului lipicios“ care împiedică celulele nervoase să se dezvolte după ce se produce o leziune.  Deteriorarea măduvei spinării întrerupe fluxul constant de semnale electrice de la creier la corp. Acest lucru poate conduce la o paralizie a corpului mai jos de locul în care a apărut leziunea.

Echipa de la Case Western Reserve University School of Medicine, din Ohio, a explicat că ţesutul cicatrizat format după o accidentare împiedică procesul de regenerare a măduvei spinării, pe motiv că eliberează proteine zaharoase, care acţionează asemenea unui clei.
Când axonii nervilor încearcă să străbată zona prejudiciată, rămân prinşi în acest "clei lipicios". Axonii sunt principalele linii de transmisie ale sistemului nervos şi pot fi asemănate cu cablurile unui calculator (deşi sunt mult mai complecşi).
Cercetătorii au injectat o substanţă chimică sub piele, care a ajuns în măduva spinării şi a anulat efectul acestui clei.
A fost uimitor –  axonii au continuat să crească“, a declarat profesorul Jerry Silver, coordonatorul studiului.
În cadrul testelor, 21 dintre cele 26 de rozătoare studiate au prezentat anumite grade de recuperare a capacităţii de mişcare şi a funcţiei vezicii urinare.
Ceea ce am putut observa a fost cu adevărat remaracabil. În cazul unor animale recuperarea a fost de-a dreptul fantastică, astfel că era greu de spus că existase o vătămare“, a punctat profesorul Silver.
Autorii studiului spun că medicamentul va trebui testat pe animale mai mari şi abia apoi pe oameni, au afirmat cercetătorii americani.

sursa: adevarul.ro


2 comentarii:

Limuzine Bucuresti spunea...

Nu sunt de acord cu testarea pe animale

symy spunea...

Ma ofer ''cobai''':)....ar fi minunat sa functioneze tratamentul...rabdare si putina credinta...tuturor.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro