Indemnizatiade insotitor este cu 113 lei mai mare daca o solicitati prin DGASPC

vineri, 28 august 2015




Optarea primirii indemnizaţiei de însoţitor prin DGASPC printr-o cerere.

Datorită numeroaselor nemulţumiri din teritoriu cu privire la diferenţa neechitabilă, în prezent de 113 lei, dintre cuantumurile indemnizaţiilor de însoţitor primite prin Casele de Pensii şi cele primite prin DGASPC-uri, dorim să vă aducem la cunoştinţă cadrul legal prin care puteţi beneficia de cuantumul mai mare în baza unei cereri adresate DGASPC-ului judeţean:

Persoanele care au calitatea de pensionar de invaliditate gradul I, inclusiv după trecerea la pensie pentru limită de vârstă şi primesc indemnizaţia pentru însoţitor prevăzută la art. 77 din Legea nr. 263/2010 prin Casa Naţională de Pensii Publice, calculată la 80% din valoare punctului de pensie (în prezent de 664 lei), pot opta pentru primirea indemnizaţiei de însoţitor prevăzută la art. 43  şi art. 58 alin. (3) din Legea nr. 448/2006, prin DGASPC-uri, echivalentă cu salariul net al asistentului social debutant cu studii medii (în prezent de 777 lei).

Potrivit art. 6 din Procedura de aplicare a prevederilor art. 42 din Legea nr. 448/2006, coroborate cu cele ale art. 77 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice aprobată prin Ordinului Ministerului Muncii nr. 2.272 din 2013 „schimbarea ulterioară a opţiunii, ..., inclusiv după data trecerii la pensie pentru limita de vârstă, se exprima prin cerere adresată casei teritoriale/sectoriale de pensii sau, dupa caz, DGASPC, în funcţie de drepturile pentru care optează persoana. În această situaţie suspendarea plăţii drepturilor incompatibile se face începând cu luna urmatoare celei în care a fost înregistrată cererea la una din cele doua instituţii, în scopul de a evita cumulul celor doua tipuri de drepturi.”

Nu este necesar emiterea unui nou Certificat de încadrare în handicap.

Pentru modelul de Cerere (Anexa 1 la Procedură), care se completează în 2 exemplare şi se depune la DGASPCE-ul judeţean şi alte precizări puteţi consulta Ordinul nr. 2.272 din 2013 click aici.

Articol preluat de pe Observatorul.ro

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro