Va inota in jurul lumii desi nu are nici maini, nici picioare

marți, 17 iulie 2012

Va inota in jurul lumii desi nu are nici maini, nici picioare

Un barbat in varsta de 44 de ani poate fi considerat un exemplu de ambitie si optimism. Ramas fara maini si fara picioare in urma unui accident survenit in 1994, Philippe Croizon, acum un respectat atlet francez, nu s-a considerat niciodata infrant, ci a cautat mereu noi metode de a-si depasi conditia.

Cu aproape 20 de ani in urma, in timp ce efectua reparatii asupra acoperisului casei sale, scara de metal pe care se afla a facut contact cu o sursa de curent electric. Barbatul a fost electrocutat si nu s-a mai putut desprinde de scara metalica. Ambulanta a fost solicitata abia peste o jumatate de ora de la accident, de catre unul din vecinii sai.
Odata ajuns la spital toate membrele i-au fost amputate. In timpul convalescentei Philippe Croizon a avut sansa de a urmari un documentar despre o atleta care traversase inot Canalul Manecii. Impresionat si ambitionat, el a inceput un proces intensiv de antrenament alaturi de jandarmii francezi, program care includea exercitii fizice si inot timp de 5 ore pe zi.
 
Doi ani mai tarziu el decide sa-si depaseasca propriul record si anunta ca intentioneaza sa traverseze lumea inot, traversand 4 portiuni de apa care despart 5 continente.


Prima parte a acestui ambitios proiect a avut deja loc: pe 17 mai Philippe Croizon a reusit sa lege Oceania de Asia, inotand din Papua Noua Guinee pana in Indonesia, intr-o cursa de 7 ore si jumatate.
Distanta totala pe care francezul intentioneaza sa o strabata inot este de aproximativ 85 de km, cu un timp estimat de 45 de ore.

Ce-a de-a doua parte a acestei intreceri va avea loc intre Iordania si coasta Egiptului, iar cea de-a treia intre Africa si Europa prin Stramtoarea Gibraltar.
Ultima si cea mai ambitioasa parte a proiectului este programata pentru luna august, cand Philippe Croizon intentioneaza sa strabata Stramtoarea Behring, care leaga Rusia de continentul american.





0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro