Dumnezeu sa te odihneasca in pace, Lavinia! :(

joi, 12 aprilie 2012

Tânăra care a revoltat o ţară întreagă după ce, în scaunul cu rotile fiind, nu a avut voie să intre într-un club, a murit... 

 

A triumfat ca şi regină a frumuseţii, a luptat cu paralizia şi a învins discriminarea, dar a pierdut bătălia cu viaţa. Lavinia Rausch s-a stins la vârsta de 33 de ani, dar a lăsat în urmă un exemplu de curaj şi perseverenţă! Află povestea ei, parcă ruptă dintr-un scenariu de film.
A lăsat în urmă sute de apropiaţi care o plâng cu dor, dar şi o lecţie de viaţă trăită poate prea intens. Lavinia Rausch a trecut în nefiinţă, sâmbătă, 17 martie 2012, după ce s-a luptat două săptămâni cu embolia pulmonară. 
Condamnată într-un scaun cu rotile
O viaţă ca un montaigne rousse, cu gustul dulce al succesului şi amprenta amară a neşansei – viaţa Laviniei Rausch poate fi uşor confundată cu acţiunea unei pelicule de la Hollywood. Regină a frumuseţii, posesoare a titlului de „Miss University Timişoara”, Lavinia s-a lovit de primele obstacole ale vieţii la doar 23 de ani. Atunci, un şofer neatent i-a cauzat o fractură la bazin. Proaspăt recuperată, la mai puţin de un an, viaţa urma a i se schimba radical, într-un accident cu prietenul ei. Tânăra a „zburat” prin parbriz şi a căzut cu coloana vertebrală pe o piatră – accident care a lăsat-o cu ambele picioare paralizate, pe viaţă.
Nuntă ca în poveşti, cu prinţul din Germania
„Dumnezeu îi dă celui care poate duce” – spune o zicală din bătrâni, care, în cazul Laviniei s-a dovedit a fi motto-ul în viaţă. Apropiaţii povestesc despre tânără că a rămas neschimbată, chiar dacă lumea ei se vedea dintr-un scaun cu rotile.
Aproximativ şapte ani mai târziu, în viaţa tinerei s-a petrecut minunea care o va lăsa în memoria cunoscuţilor drept cea care i-a împlinit viaţa. L-a cunoscut pe Ralf, cel care urma să îi fie soţ pentru următorii trei ani. „S-au cunoscut la o clinică din Germania, ea l-a impresionat atât de tare încât el, neamţ, a venit să o caute în România”, ne povesteşte un apropiat al familiei.
A învins discriminarea în România
Românii au cunoscut-o pe Lavinia Rausch în vara anului 2011, atunci când aflată în vizită în ţară, tânăra a ieşit să se distreze în clubul Heavean Studio. Un bodyguard i-a interzis însă să intre în club, din cauză că se deplasa cu ajutorul unui scaun cu rotile. Românii din toate colţurile ţării au pornit o mişcare de boicotare a clubului şi câteva săptămâni mai târziu, în premieră în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat compania care administrează clubul de noapte Heaven din Timişoara, pentru că a interzis accesul unei tinere imobilizate într-un scaun cu rotile.
Un înger răpit de Dumnezeu, în memoria prietenilor
După trei ani de fericire în care tânăra s-a mutat în Germania, şi-a întemeiat o viaţă alături de sufletul pereche, o boală a cărei evoluţie nu a putut fi explicată nici măcar de către medici, i-a pus capăt unei luptătoare, în numai 18 zile. „Nu a suferit foarte mult. I s-a făcut rău, au dus-o la spital. Avea un cheag de sânge şi nu putea să respire. A stat în comă indusă şi şi-a revenit. Cel de-al doilea hematom i-a pus capăt, a fost prea slăbită”, ne spune un apropiat al familiei. Acesta a adăugat că nici medicii nu îşi explică de ce Lavinia nu a supravieţuit.
„Lavinia a fost o fată deosebită. Se făcea plăcută de oricine, nu aveai cum să nu o placi. Nu s-a plâns niciodată, ea îi binedispunea pe alţii. A fost un înger, pe care Dumnezeu l-a luat aproape de el”, spun prietenii, în memoria tinerei.

sursa: http://www.newstimisoara.ro/stiri


 

1 comentarii:

TheSolitary spunea...

:( Dumnezeu să o odihnească în pace!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro