“Mode H 2011″

miercuri, 9 noiembrie 2011

“Mode H 2011″ – Toţi trăim sub acelaşi Cer, dar nu toţi avem acelaşi orizont

Spectacolul Mode H 2011 este un eveniment artistic european, al cărui obiectiv este cel de a încuraja incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi în special al celor cu un handicap fizic. 

În principal, impactul acestui spectacol constă în:
-              trezirea interesului şi dezvoltarea stimei de sine persoanelor cu handicap participante
-              schimbarea reprezentărilor publicului larg, rupând imaginile stereotipe şi influenţând pozitiv percepţia acestuia asupra handicapului
Succesul spectacolului Mode H 2011 se bazează pe capacitatea de a creea o perspectivă  « pozitivă » a dizabilităţii în rândul publicului larg, în absenţa taboo-ului sau a prejudecăţii ; dizabilitatea nu trebuie să fie « expusă » ci promovată.
În 2010 România a participat pentru prima dată la acest eveniment alături de  8 ţări
europene, fiind reprezentată de trupa Just Dance Braşov, formată din 7 tineri cu dizabilităţi fizice şi 7 dansatori profesionişti, prezentând în faţa a peste 2000 de spectatori, muzicalul „West Side Story”.
Tema spectacolului pentru anul 2011 este « Mode H îşi face cinema-ul său ».
Ţara participantă se ocupă de conceperea şi realizarea coregrafiei precum şi a costumelor de scenă. Fiecare grup vine cu actorii săi valizi şi cu cei cu dizabilităţi, cu makup artists, cu stiliştii cât şi cu ţinutele pentru spectacol.
Fiecare delegaţie are ca misiune să construiască un spectacol de calitate, gândind
estetismul prezentării lor (în alegerea vestimentaţiei, a coafurilor,…).
Organizarea evenimentului va avea loc duminică 20 şi luni 21 noiembrie 2011  la Congresul Vinci –Tours unde se vor susţine trei reprezentaţii: repetiţia finală-serată privată cu invitaţii trmise partenerilor oficiali ai Mode H şi oamenilor de afaceri, spectacolul  pentru  elevi şi  spectacolul pentru publicul larg.
Fiecare delegaţie îşi va acoperi cheltuielile legate de pregătirea participării sale la spectacol cât şi transportul său în Franţa.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro