Gala Persoanelor cu Dizabilitati - 2011

duminică, 20 noiembrie 2011

 Gala Persoanelor cu Dizabilitati 2011

Misiunea Galei persoanelor cu dizabilități

Vrem să obținem un sprijin cât mai larg pentru dreptul persoanelor cu dizabilități la demnitate și la incluziune socială.
Noi vă arătăm că persoanele cu dizabilități pot fi și altfel decât v-ați imaginat : puternice, capabile, hotărâte și încrezătoare.
Cea de-a doua ediție, denumită «Educație fără bariere», va arăta câștigul societății ca urmare atât a integrării copiilor cu dizabilități în învățământul de masă, cât și a persoanelor cu dizabilități pe piața muncii. De aceea, va prezenta public cazuri de succes și modele de bună practică și îi va aplauda pe aceia care sprijină persoanele cu dizabilități, în cinci direcții:

- Incluziune școlară
- Angajare
- Accesibilizare
- Susținerea tematicii în agenda media
- Exemplu personal

 

 

Ce este competiția Galei persoanelor cu dizabilități?

Gala presupune o recunoaștere publică, prin premiere, a unor activități, proiecte personale sau publice ale persoanelor sau organizațiilor publice sau private participante.
Dat fiind că înșiși organizatorii activează în domeniul incluziunii persoanelor cu dizabilități, am considerat oportun, încă de la prima ediție, ca premiile să fie acordate fără implicarea lor în decizie, de către un juriu independent, cu utilizarea unor criterii de departajare.
Astfel, am găsit soluția unei competiții de prezentări pentru cele 5 categorii care urmează să fie evaluate:

Oameni cu desăvârșire

Categoria “Oameni cu desăvârșire” promovează persoane cu dizabilități ale căror realizări în educație și școală au dat la o parte barierele impuse de societate și au schimbat mentalități despre dizabilitate. Aceste persoane pot deveni, prin realizările lor, un model de urmat pentru ceilalți. citește continuarea »

Porți deschise

Categoria “Porți deschise” se adresează companiilor sau instituțiile care și-au accesibilizat sediile sau au adaptat locurile de muncă pentru persoanele cu dizabilități. Pot candida la această categorie companii sau instituții care s-au implicat în facilitarea mișcării persoanelor cu dizabilități în spații publice, transportului public, accesului la parcare sau în clădiri publice. citește continuarea »

Angajatorii abilității

Categoria “Angajatorii abilității” se adresează companiilor sau instituțiilor care au angajat persoane cu dizabilități și/sau s-a implicat în incluziunea lor pe piața muncii. Această categorie are ca scop încurajarea inițiativelor de angajare a persoanelor cu dizabilități pe piața liberă a muncii. citește continuarea »

Promovează abilitatea

Categoria “Promovează abilitatea” se adresează jurnalistului sau organizației media care a promovat subiecte pentru conștientizarea problemelor pe care le au persoanele cu dizabilități în societate, a promovat persoane-model din această categorie sau a realizat o campanie pentru respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și a făcut acest lucru folosind un limbaj și o abordare care au respectat demnitatea persoanelor cu dizabilități. citește continuarea »

Școala tuturor abilităților

Categoria “Școala tuturor abilităților” promovează unități de învățământ de masă care au integrat persoane cu dizabilități și care au proiecte de integrare a copiilor sau tinerilor cu dizabilități în sistemul de învățământ de masă. citește continuarea »

Am invitat în jurii personalități marcante din mediul business, din misiuni diplomatice, din instituții internaționale, din media sau din mediul academic.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sa fii iubita de cineva care sa te merite sicare sa stie sa te pastreze linga el.

Sweetie spunea...

Multumesc frumos anonim :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro