Castigatorii Galei persoanelor cu dizabilitati - 2011

luni, 5 decembrie 2011

Gala Persoanelor cu Dizabilități și-a desemnat câștigătorii

 

Pe scena Galei au evoluat trupele Dance Trauma din Cluj, alături de toboșarul Andrei Strătilă, Timpuri Noi, Vița de Vie, Alexandrina & Band și dansatorii Yoshihiro Katayama, Elena Măruță, Mădălina Marin și Mohammad Abedin Nehjadi.
Membrii juriului au avut o sarcină dificilă în a stabili premianții celor cinci categorii din concurs.
Astfel, la categoria “Porți deschise”, dedicată celor care fac eforturi de accesibilizare, câștigătorul desemnat a fost Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța. Organizația a primit acest premiu pentru accesibilizarea de spații și materiale didactice: rampe, lifturi de scară, panouri informaționale în contrast cromatic, materiale în limbaj Braille, cărți tactile, sintetizatoare de voce. Dar, mai presus de toate, Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța și-a propus să accesibilizeze mințile oamenilor: au declanșat campanii de advocacy pentru a promova în grădinițele și școlile de masă educația incluzivă.
Câștigătorul secțiunii “Promovează abilitatea”, dedicată presei, este Radio România Timișoara. În familia jurnaliștilor care promovează abilitățile persoanelor cu dizabilități, Radio România Timișoara este instituția media care a dedicat programe persoanelor cu sindrom Down, copiilor cu autism, copiilor nevăzători, persoanelor cu dizabilități intelectuale sau motorii. Radio România Timișoara ia acest premiu pentru efortul de a-și elibera ascultătorii de prejudecăți.
“Angajatorul abilității” din acest an este o companiie din linia întâi a frontului incluziunii: bauMax. Dincolo de angajarea a 19 persoane cu dizabilități, bauMax este o companie care participă la seminarii de informare pe subiectul dizabilității. Care face evenimente sportive, concerte și acțiuni de ecologizare, în care implică persoane cu și fără dizabilități.
La categoria “Școala tuturor abilităților”, deschisă unităților de învățământ incluzive, câștigătorul desemnat de juriu a fost grădinița Casa Minunată, din Oradea. Needucabilii, așa cum fuseseră etichetați, s-au bucurat la Casa Minunată de sprijin și condiții pentru o dezvoltare armonioasă. Astfel că, în cei 17 ani de existență, Casa Minunată a reușit să ajute peste 200 de copii cu dizabilități să ajungă în şcolile din comunitate. În Casa Minunată au contat nevoia, interesul și aptitudinile fiecărui copil.
Oameni cu desăvârșire sunt toți candidații de categoria de competiție cu acest nume. Premiul cel mare la acestă secțiune îi revine Laurei Elena Huter, din Craiova. Laura Huter îi ajută pe puștii cu deficiențe de auz de la Centrul Școlar "Beethoven" din Craiova să cucerească premii și lumi. Tactul pedagogic, răbdarea și empatia o ajută să coordoneze multe din activitățile extracurriculare de la școala pe care a absolvit-o și la care predă acum. Dar Laura nu se mulțumește numai cu a fi, așa cum spun colegii ei ”un lider calm, elegant, înțelegător și foarte atent”. Dansează, face coregrafie, pantomimă și teatru și studiază pictura.
Premiul de popularitate
Alexandru Nicolae Ghenescu este un puști pasionat de lectură, matematică și informatică din satul Ghirbom din Alba. Vrea să învețe informatica la Colegiul Național „Horia, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și nu-i lipsește curajul de a încerca să se descurce singur în oraș. Optimist și simpatic, e iubit de comunitatea lui și a primit peste 1600 de încurajări să meargă mai departe.


0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro