Incredibil !!!!

miercuri, 22 iunie 2011

I s-a interzis accesul intr-un club ... pentru ca este in scaun cu rotile


Timișorenii boicotează pe internet un club din oraș care a interzis accesul unei persoane cu handicap

Clubul Heaven a intrat în atenția multor persoane care nu sunt de obicei abonate ale acestor localuri, după ce un caz de discriminare în care sunt implicați angajați ai acestuia a apărut în presa locală. 


Scandalul a pornit după ce portalul de știri tion.ro a prezentat cazul Laviniei Rausch, o tânără imobilizată în scaunul cu rotile care a fost invitată de o prietenă în clubul menționat. Femeia nu a fost lăsată însă să intre în local, primind o motivație halucinantă: nu are voie înăuntru deoarece ar crea disconfort celorlalți clienți.
Timișorenii indignați de această atitudine a angajaților clubului au pornit o campanie de boicotare pe internet. Ei au prezentat cazul pe bloguri și pe platforma de socializare Facebook, unde a fost creată o pagină denumită "Spune NU discriminării - boicotați Clubul Heaven din Timișoara". Tinerei, care locuiește în Germania, i s-a recomandat să depună o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
Nici pagina de Facebook a clubului nu a scăpat de criticile virulente ale utilizatorilor internetului, fiind plină de reproșuri aduse de către aceștia. "Mi se pare atât de prost gust să nu lași o tânără în scaun cu rotile să intre în club...oribil și dezgustător! Penibil", a comentat o persoană pe pagina Heaven Studio Timișoara.

sursa: http://www.adevarul.ro/



C.N.C.D.


SPUNE   NU   DISCRIMINARII !!!

 
Probabil sunt si oameni  care se intreaba ce ar face un "caruciorist" intr-un club?? Asa ca spre informatia lor (si cultura lor) sa precizam ca si persoanele cu dizabilitati se pot DISTRA cu PRIETENII .. pot DANSA !!!







Ca si concluzie va citez din groparu.ro care a pus punctul pe i , mai bine decat oricine:

"În secolul XXI, într-un oraş etalon al României, unei persoane cu dizabilităţi i se refuză accesul într-un club.  Nu unei persoane recalcitrante, unuia deja beat praştie sau vreunui scandalagiu cu sabia de samurai ascunsă-n mânecă: unei fete în scaunul cu rotile, pentru că suntem bărbaţi şi fata în scaunul cu rotile nu vine cu gaşca să ne spargă dinţii. Ce poate fi mai dezgustător, mai josnic şi mai scârbos? Mai inuman, cinic, câinos şi răutăcios? Mai mult, în loc să îşi asume greşeala de a fi lăsat un paznic de intrare (denumit generic badigard pentru că ăsta este intelectul lui, no! de gard) să decidă cine poate intra şi cine nu, personajul Liviu Ciubotă, şeful de sală, ne arată şi el, graţios, cum gândeşte cu ciubotele:

Nu suntem instituţie publică sau de stat să fim obligaţi să lucrăm cu astfel de persoane. Clubul nu este amenajat pentru cei cu astfel de deficienţe şi ar fi reprezentat un disconfort atât pentru ea cât şi pentru persoanele care au venit la noi să se distreze şi ar fi văzut-o în scaunul cu rotile.
(via tion.ro)
“Domnule” Liviu, lasă-mă să te luminez: eşti instituţie de interes public chiar dacă eşti o firmă privată. În momentul în care îţi intră pe uşă primul consumator eşti obligat, prin lege (dacă de cei şapte ani de-acasă nu poate fi vorba), să respecţi anumite reguli tocmai pentru a proteja clienţii de abuzuri ca cel pe care tocmai l-aţi comis. Iar oamenii, indiferent dacă sunt  lezbieni, programatori în C+, ţigani sau locuitori ai planetei violet au anumite drepturi, printre care dreptul la egalitate, la nediscriminare, la demnitate. Drepturi pe care tocmai aţi făcut pipi cu puţa voastră aia mică. Şi sper ca acest lucru să se lase cu sancţiuni deloc neglijabile, oricat de “jmekeri” ar fi avocatii vostri."

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro