Recuperare fără precedent

vineri, 20 mai 2011

Recuperare fără precedent: Un bărbat a putut să meargă din nou, deşi avea măduva spinării secţionată!!!

"Este vorba de un nivel de recuperare funcţională fără precedent la un pacient paraplegic, în medicina accidentelor la nivelul măduvei spinale", un domeniu în care progresele sunt rare, "în ciuda multor decenii de cercetări ştiinţifice", au declarat mai mulţi medici de la laboratoarele de reabilitare neuronală, citaţi de AFP. 

În opinia lor, acest tip de medicină a intrat într-o nouă eră, chiar dacă noua reuşită trebuie să fie confirmată de studii viitoare.
Rob Summers era paraplegic după ce a fost lovit de un automobil în iulie 2006 , potrivit unui articol publicat online de medicul Susan Harkema de la Centrul de cercetări asupra măduvei spinale din statul american Kentucky şi de medicul Reggie Edgerton de la departamentul de biologie intergrată şi psihologie comparată din cadrul Universităţii California din Los Angeles.
Tânărul, a cărui măduvă spinală a fost secţionată, nu-şi mai simţea partea inferioară a corpului. El nu prezenta niciun semn de motricitate a muşchilor bustului şi a picioarelor.
Medicii i-au prescris la început 170 de şedinţe de antrenament locomotor timp de 26 de luni, ce constau în ridicarea de greutăţi, încercări de a păşi şi de a urca trepte, însă nu au constatat nicio ameliorare în ceea ce priveşte capacitatea muşcilor de a se contracta. Pacientul nu putea să stea în picioare şi nici să păşească. 
Medicii i-au implantat apoi în partea din jos a coloanei o unitate portabilă de electrostimulare. Pacientul a fost astfel supus unei stimulări electrice peridurale directe şi continuue a părţii inferioare a măduvei spinale, a cărei intensitate a corespuns cu intensitatea acelor mesaje pe care creierul le transmite în mod normal pentru a provoca mişcarea muşchilor.
Sub această stimulare, reţeaua neuronală din măduva spinării, transmise cu datele sensibile transmise creierului de muşchii picioarelor, au permis acestui pacient să îşi controleze mişcarea muşchilor şi a articulaţiilor. Pacientul a putut să stea în picioare şi să meargă, asistat, pe o bandă rulantă.
Rob Summers, un fost jucător de baseball, poate de acum înainte să îşi mişte şoldurile, genunchii, gleznele şi degetele de la picioare. În plus, pacientul şi-a recuperat, parţial, funcţia urinară şi cea sexuală.



 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Extraordinar!
Doamne ajuta, la cat mai multe reusite in domeniu.

Sweetie spunea...

Da asa este !!! E o alta abordare si poate cine stie, o rezolvare a paraplegiei. In orice caz este un pas inainte. Timpul o sa ne arate cat de mare sau mic este acest pas. Ramane speranta ....

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro