Scutiti de plata rovinietei

miercuri, 2 februarie 2011

Scutiţi de plata rovinietei

Persoanele cu dizabilitaţi pot beneficia de această facilitate în baza Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Articolul 28 din Legea 448/2006 prevede că persoanele cu dizabilităţi deţinătoare de autoturisme, amenajate în conformitate cu nevoile lor, nu plătesc rovinieta.

Beneficiari

Conform legii, persoanele cu dizabilităţi deţinătoare de autoturisme adaptate, care au înscris în cartea de identitate sau certificatul de înmatriculare al autovehiculului modul de adaptare a autoturismului, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav, pentru autoturismul proprietate personală neadaptat, însoţitorii persoanelor adulte cu handicap grav, pentru autoturismul proprietate personală neadaptat, persoanele cu handicap grav, care au şi calitatea de pensionari de invaliditate şi care beneficiază de plata pentru însoţitor de la Casa Judeţeană de Pensii, asistenţii maternali care au în îngrijire copii cu handicap, pentru autoturismul proprietate personală al asistentului maternal, precum şi părinţii copiiilor cu handicap, pentru autoturismul proprietate personală neadaptat, beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale (rovinietă).
Altfel spus, aceştia nu trebuie să plătească rovienieta dacă se prezintă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului în care domiciliază, pentru a solicita acest lucru.
Pentru a beneficia de această facilitate, ei trebuie să prezinte mai multe acte: 
- documentul care dovedeşte încadrarea în gradul de handicap, 
- buletinul sau cartea de identitate şi 
- certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate a autovehiculului
Dosarele pot fi depuse pe tot parcursul anului.

Cerere eliberare rovinieta – model

Doamna Director,
Subsemnatul(a) ...................................................................., domiciliat(ă) în .................,
str. .................................. nr. ....., bl. ......, sc. ..., ap. ...., judeţul ............., act de identitate ....,
seria ....., nr. ............., CNP..........................................., persoană cu handicap şi posesor al
unui autoturism adaptat, solicit scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri
naţionale prin eliberarea rovinietei.

Data,
Semnătura,


Anexez la prezenta cerere următoarele documente:
- copie act identitate;
- copie certificat încadrare în grad de handicap vizat DGASPC;
- copie certificat de înmatriculare şi carte de identitate autoturism .


6 comentarii:

Anonim spunea...

ce faceti cu nevazatorii?NEVAZATORII CE SA FACA CUM S-A IL ADAPTEZE?SA ISI VOPSEASCA GEAMURILE CA TOT NU VEDE ?ORI CUM SA PROCEDEZE???//

Anonim spunea...

O întrebare legat de asta. Dacă sunt persoană cu handicap, posesor al autoturismului dar neadaptat, autoturism condus de persoana însoțitor, beneficiez de scutire?

Sweetie spunea...

daca citeai atent scrie la beneficiari: "pentru autoturismul proprietate personală neadaptat, însoţitorii persoanelor adulte cu handicap grav"

Anonim spunea...

VRAJEALA NU FACE NIMIC

symy spunea...

Multumesc pentru informatii Sweetie,am fost la d-ul Karoly cu masina (un om deosebit)acum urmeaza sa o duc la RAR...la inmatriculare...si la drum :).Eu zic sa te apuci de scoala de soferi,ca d-ul Karoly ati modifica masina si o vopseste si ROZ..:))))).Te considera o persoana deosebita.

Sweetie spunea...

deocamdata masina ar fi un lux pentru mine, dar in viitor mi-ar placea sa am o masinuta. Clar ca la Karcsi am sa fac si scoala si modificarile si tot :D

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro