Ministrul Muncii: Codul Social va sprijini familiile defavorizate, persoanele cu dizabilitati si copiii

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Ministrul Muncii: Codul Social va sprijini familiile defavorizate, persoanele cu dizabilitati si copiii

Ministerul Muncii urmeaza sa prezinte Codul Social, care "va veni foarte mult in sprijinul familiilor defavorizate, al persoanelor cu dizabilitati si al copiilor", a anuntat Ioan Botis, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bistrita. Potrivit ministrului Botis, Codul Social reprezinta poate cea mai importanta reforma in zona sociala, al carei scop este sa imbunatateasca din punct de vedere calitativ serviciile pe care le acorda statul.

"Urmeaza ca, in luna februarie, sa ne prezentam cu Codul Social, care va pune bazele unei reforme sociale si va veni foarte mult in sprijinul familiilor defavorizate, al persoanelor cu dizabilitati si al copiilor", a declarat Ioan Botis.
Este poate cea mai importanta reforma in zona sociala si scopul acestei reforme este de a imbunatati calitativ foarte mult serviciile pe care le acordam si de a creste valoric, in unele cazuri, serviciile pe care le acordam celor care sunt in situatii de excluziune sociala. Este o reforma importanta. Eu cred ca ea va schimba foarte mult in bine viata multor cetateni din Romania", a adaugat ministrul Muncii.
Potrivit lui Ioan Botis, Codul Social va statua principiile de baza ale unei filosofii sociale noi pentru Romania si se va baza pe doua componente importante, testarea de venituri si de mijloace. Ministrul a adaugat ca sunt vizati familiile sarace, persoanele cu dizabilitati si copiii.
"In primul rand, ne adresam familiilor sarace si vom avea un plafon maxim pana la care ne vom adresa acestor familii. In al doilea rand, ne adresam persoanelor cu dizabilitati, fiindca vom stimula foarte mult integrarea pe un loc de munca si economia locului de munca pentru persoane cu dizabilitati. In al treilea rand, vom avea in vedere in mod special sprijinirea copiilor si stimularea educatiei sau sprijinirea si investirea in educarea copiilor nostri", a mai spus ministrul Botis.
La finalul lunii noiembrie, Ioan Botis a declarat ca, prin Codul Social, va fi redus atat numarul prestatiilor sociale, cat si al beneficiarilor.


3 comentarii:

Anonim spunea...

domnule ministru sunt o femeie din orasul copsa mica vreau sa lucrez si nu am unde va rog frumos am rate la banci. In oras sa oprit uzina ii vai de capu nostru.Varog sa veniti sa vedeti in ce hal am ajuns.Vamultumesc.

Anonim spunea...

PERSONAJUL ACESTA SINISTRU VREA SA VADA HANDICAPATII CUM SE LUPTA LA PROPRIU PT UN LOC DE MUNCA.MAI BINE A-TI MARI INDEMNIZATIILE PT HANDICAP DECAT SA FACE-TI EXPERIMENTE CU HANDICAPATII. ITI DORESC SA AI CURAND CERTIFICAT DE HANDICAPAT. SICTIR. DRACU GOL

alex spunea...

Hai că m-am distrat enorm!
Sictir! Dracu gol :))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro