Guvernul vrea să taie alocaţiile persoanelor cu handicap ...

miercuri, 13 octombrie 2010

Guvernul vrea să elimine gratuităţile pentru veterani şi să taie alocaţiile persoanelor cu handicap

Guvernul intenţionează să elimine scutirea de la plata abonamentului telefonic şi radio-tv pentru veteranii de război, precum şi dreptul la gratuitate pe transportul în comun şi CFR pentru persoanele persecutate politic şi să taie indemnizaţiile persoanelor cu handicap, înlocuindu-le cu sume fixe.

Noile reduceri de cheltuieli ar urma să fie aplicate de la 1 ianuarie 2011, împreună cu diminuarea indemnizaţiilor acordate celor care îngrijesc persoane cu handicap, foştilor deţinuţi politici, pensionarilor membri ai uniunilor de creaţie şi revoluţiona­rilor.
În acelaşi timp, Casa Naţională de Pensii nu va acorda nici anul viitor bilete de odihnă şi nici ajutoare la ieşirea la pen­sie sau la trecerea în rezervă a ca­drelor militare, conform unui document aflat în stadiu de variantă de lucru şi citat de Jurnalul Naţional.
Astfel, Guvernul ar urma să taie indemnizaţiile primite de persoanele cu handicap şi să acorde sume fixe lunare, respectiv 340 de lei pentru handicap grav, 250 de lei pentru handicap accentuat şi 35 de lei pentru handicap mediu. În cazul persoanelor cu handicap care realizează venituri, alocaţiile vor fi de 205 lei pentru handicap grav, 160 de lei pentru handicap accentuat şi 20 de lei pentru handicap mediu.
Tot de la 1 ianuarie 2011 ar urma să fie tăiate şi indemnizaţiile acordate celor care îngrijesc persoane cu handicap, care sunt în prezent de 400 de lei lunar. Asistentul persoanei cu handicap va primi doar 50% din salariul net al unui asistent social debutant cu studii medii şi va fi obligat să îngrijească două persoane cu handicap. Dacă nu poate îngriji două persoane cu handicap din cauză că are în grijă o persoană singură cu handicap sever, va primi doar jumătate din sumă.
În cazul copiilor cu handicap, familiile acestora vor primi un ajutor de 91 de lei pentru cei cu han­di­cap grav, 68 de lei pentru handicap accentuat şi 33,5 lei pentru handicap mediu.
Documentul indică şi abrogarea unor texte de lege care acordau ajutoare sociale pentru veteranii de război şi pentru persoanele persecutate politic în regimul comunist. Astfel, ar urma să fie eliminată, potrivit propunerilor din documentul citat, scutirea de la plata abonamentului telefonic şi a celui radio-tv pentru veteranii de război, iar cei persecutaţi politic pierd, pe lângă aceasta, şi dreptul la gratuitate pe transportul în comun, dar şi la CFR.
Totodată, indemnizaţiile primite de persoanele persecutate politic şi revoluţionari vor fi menţinute la un nivel redus cu 25%, în timp ce in­dem­ni­za­ţii­le primite de pensionarii din siste­mul public de pensii care sunt membri ai uniunilor de creaţie ar urma să fie diminuate cu 50%.

Sursa: http://www.mediafax.ro/

update:

OUG

Mă întreb când o sa apară ştirea conform căreia se taie din salariile parlamentarilor, se taie din sumele forfetare, din diurne ..din alte sporuri - sporuleţe - bani - bănuţi???
Sau când o să-şi reducă ei cheltuielile??? Ştiţi cât ne costa un parlamentar??? 8000 euro / lună ... pe puţin. Din 8000 de euro câte indemnizaţii de handicap s-ar putea plăti decent??
Unde este criza în rândul parlamentarilor când cazarea lor ajunge să coste zilnic (ZILNIC) 633 de lei, adică puţin peste salariul minim pe economie, care echivalează cu aproximativ 150 de euro. Cu aceşti bani poţi sta în Bucureşti la un hotel de patru stele. Pe timp de criză domniile lor stau la 4 stele din buzunarul nostru ... Felicitări domnilor parlamentari că pentru confortul şi nesimţirea dumneavoastră tăiaţi din bănuţii noştri .. care nici aşa nu ne ajung!!!! Vă invit să trăiţi o lună măcar cu bani aceştia şi plus cu boala .. o simplă paraplegie (asta ca să nu fiu rea şi să vă invit la o tetraplegie cu secţiune totală de măduvă) ......





2 comentarii:

Anonim spunea...

Sa traiasca ei cu 350 lei...., si sa-i dea lui Boc salar de 200 lei, sa-i impinga scaunu cu rotile si sa-i dea si-n gura sa manance, asemeni unuia cu grad 1 de invaliditate....

vasy spunea...

Vai de capul nostru,ce usor a fost prostita lumea de au putut vota un asemenea golan de presedinte,totul pleaca de la el,acest golan ar trebuii dat jos din scaunul lui,nu-l merita,nu este un presedinte care sa vrea binele poporului !!!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro