Proiect destinat persoanelor cu dizabilităţi - jud. Alba

luni, 27 septembrie 2010

Proiect destinat persoanelor cu dizabilităţi derulat de CJ Alba


Pe data de 21 septembrie 2010, în prezenţa unui public numeros, la Consiliul Judeţean Alba a avut loc lansarea proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, proiect derulat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu 
- Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă, 
- Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare, 
- Centrul de Formare Continuă şi Evaluarea Competenţelor în Asistenţă Socială şi 
- Die Quander –Austria. 
Obiectivul general al proiectului constă în crearea unui model funcţional integrat de economie socială şi incluziune socială destinat persoanelor cu dizabilităţi şi a celor vulnerabile.
Proiectul îşi propune promovarea unor metode de funcţionare de economie socială, dezvoltarea unei reţele integrate de servicii sociale şi crearea de întreprinderi sociale funcţionale, contribuind la îmbunătăţirea semnificativă a oprotunităţilor de ocupare nevoilor specifice ale persoanelor cu dizabilităţi şi a celor vulnerabile.
Persoanele care vor fi incluse în această analiză vor fi, în primul rând , cele care apelează la sprijinul celor cinci centre de servicii suport, dar şi persoanele cu dizabilităţi/vulnerabile din cadrul comunităţii.Cele cinci centre sunt: Aiud, Blaj, Abrud, Cugir şi Zlatna.
În cadrul proiectului vor fi create servicii de suport: pentru tineri şi adulţi aflaţi în risc social, pentru persoane tinere şi adulţi cu dizabilităţi, pentru copii de 14-16 ani aflaţi în risc social şi serviciu platformă tip umbrelă pentru interconectarea informaţională. Serviciile furnizate grupului ţintă în cele cinci centre sunt: servicii de evaluare şi suport în vederea integrării în economia socială pentru copii, tineri şi adulţi şi programe de formare ocupaţională pentru integrarea în economie socială pentru tineri.
Pe perioada de derulare a proiectului va fi realizată o analiză a nevoilor persoanelor cu dizabilităţi/vulnerabile în scopul dezvoltării măsurilor necesare la nivel comunitar pentru crearea unei vieţi socio-profesionale independente.



0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro