Tramadolul - Risc Suicidal

marți, 10 august 2010

Tramadolul - cu risc suicidal

Food and Drug Administration (FDA) din SUA a facut publica decizia de a adauga la lista de precautii in utilizarea tramadolului si pe cea de risc suicidal. Este vorba despre preparatele tramadol hidroclorid si tramadol hidroclorid/acetaminofen.
Prospectele revizuite atentioneaza medicii de a nu prescrie tramadolul pacientilor suicidali sau addictivi, si de a prescrie tramadol cu precautie pacientilor care fac abuz de alcool, sufera de tulburari emotionale sau depresie sau primesc tranchilizante sau antidepresante.
"Decesele legate de utilizarea tramadolului au survenit la pacientii cu istoric de tulburari emotionale, comportament sau tentative suicidale la fel ca si antecedente de abuz de tranchilizante, alcool sau alte preparate (psihotrope)", se spune in scrisoarea catre cadrele medicale elaborata de FDA si PriCara, producatorul celor doua medicamente si o diviziune a Ortho-McNeil-Janssen Pharmaceuticals.
Scrisorile, cate una pentru fiecare preparat, afirma ca tramadolul, un medicament opioid, poate intensifica efectele altor opioide la fel ca si cele ale alcoolului si preparatelor ilicite cu actiune depresanta asupra sistemului nervos central.
Dorim sa mentionam importanta acestui fapt, avand in vedere ca tramadolul este utilizat pe larg la persoanele dupa un traumatism craniocerebral sau asociat. Deoarece, conform ultimelor studii, traumatismul craniocerebral in pana la jumatate din cazuri se asociaza cu dezvoltarea depresiei, utilizarea preparatului la acesti pacienti poate contribui la agravarea starii emotionale, cu riscurile asociate acesteia (suicidal, adictiv s.a.).
Mai multe informatii despre anuntul facut de FDA sunt disponibile pe site-ul agentiei

 

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro