Piersica - remediul ideal impotriva anemiei

joi, 12 august 2010

Piersica - remediul ideal impotriva anemiei

Piersicile au fost cultivate pentru prima data în China, în urma cu 4000 de ani şi erau simbolul imortalităţii, în ciuda vieţii scurte de 20 de ani, pe care o are piersicul. În religia taoista chineză, piersica este considerată cel mai sacru fruct, chiar şi astazi piersicile sunt oferite sărbătoriţilor, la zilele de naştere, ca simbol al speranţei şi longevităţii. 
Piersicile fac parte din alimentele-vedetă ale verii. Potrivit medicilor nutriţionişti, aceste fructe au un conţinut ridicat de apă - respectiv 87 la sută, sunt dulci, dar cu un aport caloric moderat de numai 40 de kilocalorii la suta de grame şi reprezintă sursa ideală de remineralizare a organismului în zilele caniculare. De asemenea, piersicile au un con­ţi­nut ridicat de potasiu, mineralul care contribuie natural, în metabolismul uman, la eliminarea toxinelor. Nutriţioniştii spun că în 100 de grame de fruct se găsesc 200 miligrame de potasiu, dar şi cantităţi importante de fier, fosfor şi magneziu.
Acest fruct reprezintă o sursă importantă de vitamina A, astfel că 100 de grame de piersică asigură necesarul zilnic în această vitamină. În acelaşi timp, pulpa fructului conţine fibre din abundenţă, necesare pentru a accelera tranzitul intestinal lent. Fibrele fructului scad riscul apariţiei bolilor de rinichi, datorită conţinutului ridicat de potasiu, care este necesar şi pentru sistemul cardiovascular, ce reglează tensiunea arterială şi favorizează buna funcţionare a sistemului nervos.
Specialiştii în nutriţie adaugă că piersica este un remediu ideal împotriva anemiei, provocată de carenţa de fier sau de proasta asimilare a fierului în organism, datorită cantităţii importante de fier pe care o conţine şi care se absoarbe foarte bine în tubul digestiv.

Sursa:  Gândul.info


0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro