Spitalul de Recuperare Borsa

vineri, 23 iulie 2010

Spitalul de Recuperare Borsa


Este unul dintre cele mai mari spitale de recuperare din nordul Romaniei si este specializat pe tratamente si proceduri naturale de recuperare neuromotorie a functiilor avand in dotare o Baza de Recuperare cu dotari moderne operate de personal inalt specializat.

Este o unitate medico-sanitara cu paturi, ambulatoriu de specialitate clinica si paraclinica care a fost construita in anul 1985 intr-o locatie pitoreasc din centrul orasului Borsa in apropiere de Vârful Pietrosul Rodnei este cel mai inalt pisc muntos din Muntii Rodnei cu 2.303 metri, de asemenea, este cel mai înalt vârf din întregul lant al Carpatilor Orientali.
Spitalul de Recuperare Borsa este unul dintre cele mai mari spitale de recuperare din nordul Romaniei si este specializat pe tratamente si proceduri naturale de recuperare neuromotorie a functiilor avand in dotare o Baza de Recuperare cu dotari moderne operate de personal inalt specializat.

Spitalul de Recuperare Borsa este o investitie relativ recenta, data in functiune in anul 1985, structurat pe 6 corpuri de cladire si anume A, B, C, D, E, E` la care se adauga Baza de Recuperare cu 3 corpuri, A, B, C si sectia de Recuperare cardiovasculara D3 (un bloc cu P + 4 nivele) situata la aproximativ 300 m de cladirea centrala.

Spitalul de Recuperare Borsa are un numar de 5 sali de operatie, cu urmatoarele specialitati:
-Chirurgie aseptica;
-Chirurgie septica;
-Oftalmologie;
-Traumatologie;
-Ginecologie.

Ca echipamente de diagnosticare si terapie Spitalul de Recuperare Borsa are in dotare urmatoarele:
Aparat Philips Duodiagnost;
Aparat Primex;

Computer Tomograf;
Aparat Multix Compact;
Laborator analize medicale;
Statie sterilizare cu generator propriu de abur;
Ecodoppler;
Bai galvanice;
Magnetodiaflux;
Aparat Biocurenti.

Este racordat la reteaua de energie electrica a orasului (avand si un grup electrogen propriu de 150 Kw/h).
Are centrala termica proprie, cu cazane atat pe combustibil lichid cat si pe combustibil solid (lemn si deseuri din lemn).
Alimentarea cu apa se face de la conducta de aductiune a orasului iar evacuarea apelor menajere se face la reteaua orasului.


Spitalul de Recuperare Borsa este subordonat Ministerului Sanatatii si se gaseste in relatie contractuala pentru furnizarea de servicii medicale spitalicesti, servicii medicale ambulatorii de specialitate clinica si paraclinica cu Casa de Asigurari de Sanatate Maramures.
Spitalul este organizat in baza Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 189/23.02.2004 privind aprobarea structurii organizatorice a Spitalului de Recuperare Borsa si functioneaza cu un numar de 455 de paturi (din care 405 paturi spital, 10 paturi spitalizare de zi si 40 paturi insotitori).


Contact:

str. Floarea de colt nr.1

435200 Borsa

jud Maramures

Tel: 0262. 34.21.20 sau 0262. 34.21.21



1 comentarii:

Anonim spunea...

un spital de tot rasul,oameni buni...este o fantoma a ceea ce a fost candva,cu un sistem managerial de cacao:I

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro