Situatia accesibilizarilor

luni, 12 iulie 2010

Situatia accesibilizarilor

Aceste rezultate au fost obtinute dupa monitorizarea a 46 de orase cu peste 50.000 locuitori + municipiul Bucuresti.

Daca ne`am fi nascut in Anglia sau Spania (sau oricare alt stat european), ne`ati fi vazut cu siguranta la orice ora, facandu`ne cumparaturile, mergand la teatru sau cinema, calatorind cu metroul sau autobuzul, plimbandu`ne in parc, traind normal, in comunitate ... INDEPENDENT.

Existand pur si simplu


In Romania insa, o mare parte din viata ne`o petrecem in casa, citind, uitandu`ne la televizor, stand pe net .. sau mergand in foarte putinele locuri care ne permit acest lucru.

De ce suntem invizibili??? Iata de ce ....














Aceste date sunt din anul 2007 (altele mai noi n`am gasit) ..dar sunt sigura ca situatia nu s`a imbunatatit prea mult. Procentele ar putea scadea daca luam in considerare ca exista rampe cu inclinarea de peste 50-60 % .. pe care poate ti`ai putea lua zborul, in nici un caz sa`l folosesti.
CONDITIE UE. Construirea rampelor de acces in toate institutiile reprezinta o conditie de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana. Inclinatia rampei trebuie sa fie de maxim 15% pentru denivelari mai mici de 20 cm si de maxim 8% pentru denivelari mai mari de 20 cm. Sunt sute de cladiri care nu respecta acest lucru.
Cu asemenea procente ne miram ca cei mai multi dintre noi prefera sa stea acasa???

Mai multe informatii gasiti aici


0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro