Forumul European de Moda Adaptata

marți, 20 iulie 2010

Forumul European de Modă Adaptată din Franţa

O delegaţie din Braşov va reprezenta România la Forumul European de Modă Adaptată „Mode H Europe“, o manifestare internaţională organizată în oraşul Tours, localitate înfrăţită cu Braşovul. Manifestarea este organizată pentru a sprijini incluziunea socială a persoanelor cu handicap locomotor, iar la ediţia din acest an, Braşovul se află printre coorganizatori, alături de Belgia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Italia şi bineînţeles, Franţa, prin municipalitatea Tours. Selecţia echipei braşovene care reprezintă România s-a realizat prin intermediul Direcţiei pentru Servicii Sociale din cadrul Primăriei Braşov, care este de asemenea implicată în proiect.

Conceptul evenimentului pleacă de la un parteneriat european care vizează accesul la cultură, integrare în sociatate şi socializare a persoanelor cu handicap locomotor. „Ideea este de a pune un semn de egalitate între persoanele normale şi cele cu handicap, de a aduce o picătură de normalitate în relaţia dintre oamenii obişnuiţi şi cei cu handicap“, a declarat Luminiţa Benga, psiholog în cadrul DSS şi responsabil de proiect. Evenimentul se desfăşoară în perioada 16-21 octombrie, în Tours, şi cuprinde spectacolele de dans, un colocviu internaţional despre integrarea în societate a persoanelor cu handicap, expoziţii de artă fotografică, proiecţii de film de scurt metraj, saloane de creaţie la care participă, ca şi creatori, persoanele cu handicap şi un concurs de vestimentaţie cu creaţii adaptate nevoilor persoanelor cu handicap, concurs la care sînt invitaţi şi reprezentanţi ai caselor de modă, studenţi sau persoane fizice interesate din Braşov.

Tema din acest an a reprezentaţiilor artistice este „Dragoste şi diferenţă“. Spectacolul trebuie să îmbine cîntecul, muzica, teatrul şi dansul. Delegaţia de braşoveni este formată din 20 de voluntari, dintre care 15 fac parte din spectacolul de dans (şapte persoane normale şi şapte cu handicap locomotor, potrivit regulamentului impus de organizatori, plus coregraful). O altă persoană va participa la colocviul pe tema integrării persoanelor cu handicap, din cadrul evenimentului, iar restul sînt însoţitori ai persoanelor cu handicap. La dizertaţia ce va fi prezentată la colocviu îşi vor aduce aportul toate persoanele din echipă, şi în mod special persoanele cu handicap. Prin regulamentul concursului, pentru spectacolul de dans fiecare ţară a primit o comedie muzicală internaţională din care trebuie să aducă pe scenă cîte un tablou muzical, cu cîte trei cîntece asociate. Echipei de braşoveni care reprezintă România i-a revenit piesa „West Side Story“, din care a ales trei teme: „I Feel Pretty“, „Tonight“ şi „America“. „Este o onoare să particip la acest proiect care este o premieră pentru mine, dar şi o mare provocare, dat fiind că o parte dintre noi nu au deprinderile formate pentru dans. Toată lumea munceşte însă foarte mult la repetiţii, iar ideea spectacolului este că şi persoanele cu handicap pot dansa“, a declarat Marius Grancea, coregraful echipei.



Sursa: MonitorulExpres



1 comentarii:

vasy spunea...

Interesant,ar trebuii sa faca o selectie din toata tara,nu numai din brasov,tu ai fi un candidat ideal :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro