Comitetul National Paralimpic

joi, 1 iulie 2010

Comitetul Naţional Paralimpic

Comitetul Naţional Paralimpic este dedicat promovării şi progresului mişcării paralimpice din România.


Principalele sale obiective sunt:


- Promovează sportul paralimpic fără nici o discriminare în România, pentru a oferi o lume mai bună persoanelor cu dizabilităţi sau dezavantajate;

- Creşte nivelul de conştientizare a mişcării paralimpice în România, asigurară şanse şi sprijin financiar egale între sportivii cu dizabilităţi şi cei fără dizabilităţi;

- Încurajează tinerii cu dizabilităţi de a practica un sport, precum şi popularizează sportul paralimpic ca provocare, motivaţie şi mod de integrare socială, îmbunătăţeşte starea de sănătate prin antrenarea reflexelor, a forţei corpului şi puterii de concentrare;

- Crează o echipă paralimpică cu care România să se mândreasc;

- Pune la dispoziţie facilităţile accesibile pentru toţi sportivii cu dizabilităţi din România.

- Dezvoltă şi protejează sportul pentru persoane cu handicap în România şi mişcarea paralimpică naţională, în concordanţă cu principiile definite de Pierre de Coubertin, enunţate în Charta Olimpică prin promovarea şi propagarea olimpismului în programele de iniţiere până la cele de elită pentru sportivii paralimpici.

- Acţionează împotriva tuturor formelor de discriminare politică, rasială, religioasă, economică, de sex, de orientare sexuală sau rasială.

- Promovează principiile de bază ale eticii de fairplay şi de violenţă în sport, se asigură de aplicarea unui control ridicat al riscului de afectare a sănătăţii sportivilor.

- Asigură un mediu înconjurător de sport curat pentru toţi sportivii paralimpici în corelaţie cu Agenţia Mondială Antidoping (WADA) şi Agenţia Naţională Antidoping (ANAD).

- Dezvoltă programe şi oportunităţi pentru sportivi cu dizabilităţi severe în sport la toate nivelurile şi toate structurile.

- Sprijină şi încurajează activităţi educaţionale, culturale, de cercetare ştiinţifică pentru a contribui la dezvoltarea şi promovarea Mişcării Paralimpice.

Sporturi

ATLETISM
BASCHET ÎN FOTOLIU RULANT
CICLISM
FOTBAL REDUS

GLOBAL
ÎNOT
POPICE (pentru nevăzători)
POWERLIFTING
ŞAH
SKI ALPIN
TENIS DE MASĂ


mai multe informatii gasiti aici



0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro