Centru de evaluare complexa

joi, 22 iulie 2010

Centru de evaluare complexa a persoanelor cu dizabilitati

In Bucuresti s-a deschis primul Centru pentru Integrarea Profesionala a Persoanelor cu Dizabilitati C.I.P.P.D. din Romania, componenta a proiectului european „Crearea si implementarea modelului integrat de evaluare, formare profesionala si angajare pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati din Romania”, centru inspirat dupa modelul implementat cu succes de Austria.

Obiectivul centrului este de a implementa un model de reabilitare ocupationala si integrare sociala a persoanelor cu dizabilitati prin adaptarea programelor de formare vocationala la particularitatile de invatare ale persoanelor cu dizabilitati, dezvoltarea serviciilor de suport alternativ, consiliere si suport oferit angajatorilor pentru a include pe piata muncii persoane cu dizabilitati.
Centrul ofera servicii de diagnosticare, orientare, planificare a integrarii si servicii de suport. Prin intermediul acestor servicii se creeaza o oferta care abordeaza intr-un mod profesionist relatia dintre indemanarea, potentialul, posibilitatile si problemele persoanelor care beneficiaza de serviciile centrului.
Rezultatele obtinute din aceasta evaluare vor constitui baza pentru descrierea exacta a pasilor urmatori si planului de integrare. Conceptul Centrului pentru Integrarea Profesionala a Persoanelor cu Dizabilitati consta in reabilitarea ocupationala si integrarea persoanelor cu dizabilitati prin calificare profesionala si dezvoltare personala. Asigurarea competentelor profesionale si sociale este baza modelului integrativ de evaluare si formare.
In acest moment - in Romania - sub 5% din totalul persoanelor cu dizabilitati beneficiaza de servicii de informare si consiliere sau de cursuri de formare profesionala, si aproximativ 1% au fost integrate pe piata muncii. Aplicarea acestui concept va conduce la extinderea si imbunatatirea serviciilor destinate persoanelor cu dizabilitati din Romania, prin formare profesionala si integrare pe piata muncii in domeniile de specialitate dezvoltate in cadrul proiectului.
Proiectul este implementat in parteneriat cu cele mai mari organizatii in pregatirea si asistenta persoanelor cu dizabilitati fizice si mentale din Austria, cu o experienta de peste 30 de ani in domeniu, respectiv cu Centrul pentru Pregatire Profesionala si Reabilitare - Austria (BBRZ), ProMente - Austria si Asociatia Austriaca a Asistentilor Sociali (OBDS).
Organizatiile partenere din Romania sunt: Institutul National pentru Prevenirea si Combaterea Excluziunii Sociale a Persoanelor cu Handicap (INPCESPH), Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania (ONPHR) si Centrul de Formare Continua si Evaluarea Competentelor in Asistenta Sociala (CFCECAS).


sursa: Comunicatemedia.ro



0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro