Mersul in orteze

luni, 21 iunie 2010


Mersul in orteze

Recuperarea mersului este importanta pentru ca pacientii ce parasesc spitalul sa-si poata relua locul in societate. Dispozitivele folosite pentru a permite ridicarea pacientului trebuie folosit gradat cat mai putin, si pacientul este incurajat sa se descurce singur. Indicatiile de baza sunt reprezentate de fixarea articulatiei genunchiului si de pastrarea dorsiflexiei piciorului.


Ortezele sunt destinate sprijinirii pacientului in pozitie verticala, si sa ajute la mersul cu mijloace mecanice, activate prin actiunea trunchiului, bratelor pacientului si prin transferul greutatii.


Pentru o folosire eficienta a marelui dorsal si a tricepsului, barele trbuie sa aibe o inaltime adecvata. Cu mainile pe bare si umerii relaxati, coatele trebuie sa fie usor flectate. Prin aceasta, articulatia pumnului ajunge de obicei la nivelul marelui trohanter,mai mult sau mai putin, in functie de proportiile fizice ale pacientului.


Initial, barele vor fi plasate in functie de aprecierea terapeutului. Dupa ce pacientul incepe efectuarea exercitiilor de mers, se fac ajustarile necesare. Plasarea barelor la o inaltime prea mare este o greseala frecventa. In acest caz, ridicarea umerilor implica o dificultate la miscarea de coborare a lor, si picioarele nu mai pot fi ridicate prin actiunea marelui dorsal. Daca barele sunt plasate prea jos, stabilitatea poate fi castigata doar prin aplecare spre anterior, sprijinindu-si in maini propria greutate.


Kinetoterapeut: Pasztai Elisabeta Baba

5 comentarii:

maverick spunea...

Run Forest, Run! >D<

Sweetie spunea...

>D< dear you ...

maverick spunea...

ti-a venit spalierul? promite-mi ca in una din zilele urmatoare ai sa te pui pe picioare! o pui pe mum sa-ti faca poza si-mi pui pe mail. daca nu ti-a venit spalierul improvizezi tu ceva (just as once), te duci pe balcon. cred ca te poti sprijini de bara de acoolo. daca nu reusesti, vreau sa-mi spui ca macar ai incercat...
csókolni téged!

Sweetie spunea...

NU am inca spalier ... si din pacate nici pe balustrada de la balcon nu ma pot sprijini din cauza ca este prea jos .. se pare ca de data asta te dezamagesc :) .. Maybe next time ...
Én is csokolak téged :* :">

maverick spunea...

Cu fata la usa, te tii de clanta :) Solutii exista! Important e sa stai in picioare.
:-*

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro