Terapie emoţională şi intervenţii psihosociale pentru copiii bolnavi

duminică, 28 februarie 2021


MOL finanţează 18 proiecte de terapie emoţională şi intervenţii 
psihosociale pentru copiii bolnavi



  • MOL România finanțează 18 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale, selectate în cadrul ediției a 12-a a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, organizat împreună cu Fundația Pentru Comunitate.
  • Suma totală alocată este de 400.000 de lei, iar proiectele se vor desfășura în beneficiul a 773 de copii și al familiilor lor.
  • În cadrul celor 12 ediții ale Programului MOL pentru sănătatea copiilor, au fost finanțate 227 de proiecte cu peste 4 milioane de lei, în beneficiul a aproape 13.000 de copii și adolescenți.


    „MOL România își menține agajamentul asumat de a fi partenerul de nădejde al comunităților. Continuăm și în acest an programul de responsabilitate socială pentru sănătatea copiilor. Această ediție, mai mult decât cele precedente, ne-a arătat cât de necesar este ajutorul nostru. Pandemia a acutizat problemele copiilor cu dizabilități sau boli cronice, adăugând suferințelor lor și stări de anxietate și stres. Ne-a dat speranță faptul că multe ONG-uri de specialitate au pregătit un răspuns profesional, au îmbogățit și adaptat metodologia aplicată, au abordat noi moduri profunde de lucru cu copiii, dar și cu familiile acestora. MOL România va rămâne un susținător al eforturilor acestora și suntem convinși că, împreună, putem schimba în bine viețile acestor copii”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

     Cele 18 proiecte câştigătoare au fost selectate dintr-un total de 77 de propuneri primite în perioada 2 noiembrie - 2 decembrie 2020. Proiectele au fost depuse de organizaţii neguvernamentale specializate în proiecte de terapie emoţională, terapie prin artă şi intervenţii psihosociale pentru copii şi tineri cu deficienţe, cu boli cronice sau aflaţi în curs de recuperare după afecţiuni grave.

     Organizaţiile înscrise provin din 26 de judeţe, iar 43 dintre acestea au mai participat şi la ediţiile precedente ale Programului. Proiectele selectate pentru finanţare vor fi implementate în perioada februarie-august 2021.

     Dintre cele 18 ONG-uri câştigătoare, 8 obţin finanţare pentru prima dată, în timp ce 10 au mai beneficiat de sprijin şi la ediţiile anterioare.

     Organizaţiile câştigătoare provin din Bucureşti şi din judeţele Bihor, Braşov, Cluj, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Mureş. În activităţile terapeutice şi intervenţii psihosociale vor utiliza
diverse metode, precum terapia prin artă (muzică, desen, pictură), terapia prin joc, terapiile emoţionale (marionete, jocuri de rol, psihodramă pentru copii, poveşti terapeutice), integrarea senzorială, terapia ocupaţională, terapiile asistate de animale.

     Andras Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate a declarat: "Perioada de implementare a proiectelor finanţate în cadrul acestei ediţii va fi mai scurtă, va dura şapte luni, începând din februarie. Oferim informaţii tuturor ONG-urilor interesate, atât în decursul celor şapte luni, cât şi la final, în septembrie, când organizaţiile susţinute vor prezenta public rezultatele proiectelor realizate. Menţinem intenţia noastră de a acorda şi în acest an Premiul MOL pentru sănătatea copiilor organizaţiei care realizează cel mai bun proiect, împreună cu invitaţia de a delega un membru în juriul ediţiei viitoare. Este o practică a informării cuprinzătoare şi şansei egale pentru toţi cei interesaţi în pregătirea şi înscrierea proiectelor la acest concurs."



Mai multe detalii:  https://molromania.ro/




0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro