Taxi - Persoane cu dizabilități

luni, 27 ianuarie 2020

Taxi
Transport persoane cu dizabilități

     Încep să apară semne de normalitate și în România. Încă un oraș are un serviciu de transport dedicat persoanelor cu dizabilități. 
     Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) a inaugurat, anul trecut, sistemul de taxi în regim gratuit pentru persoanele cu dizabilităţi. Patru maşini Dacia Dokker sunt disponibile pentru transport. 

     Persoanele cu dizabilităţi pot rezerva aceste mașini de luni până vineri, între orele 8.00 – 20.00.

     „Sistemul va funcţiona în intervalul orar 8-20, de luni până vineri. Se poate apela numărul de telefon 0800410415, totodată toţi beneficiarii pot solicita şi printr-o adresă de e-mail, şi anume transport.special@stpt.ro, şi totodată prin adresa scrisă transmisă cu 24 de ore înainte la registratura STPT din Bulevardul Dâmboviţa nr.67. 
     După ce se primeşte apelul, operatorul de la dispecerat transmite adresa solicitată colegilor nostri care sunt poziţionaţi în 4 puncte din Timişoara. 
     Beneficiarul trebuie să fie în faţa domiciliului, toate procedurile de urcare şi siguranţă sunt asigurate de către angajatul STPT, care se deplasează la destinaţie şi ulterior onorează solicitarea de a se deplasa de la destinaţie către domiciliu. Serviciul de transport public pentru persoanele cu dizabilităţi de pe raza municipiului Timişoara este gratuit”, a declarat Nicolae Bitea, directorul STPT.

Noul serviciu este prestat doar pe raza municipiului Timişoara.

Timișoara:
Telefon: 0 800 410 415
e-mail: transport.special@stpt.ro

Alte orașe care au transport accesibil persoanelor cu dizabilități:

Cluj Napoca:
The Beard Mobile a fost primul proiect social de acest fel din România, inițiat și coordonat de către Asociația Beard Brothers
Telefon: 0720 291 465  (cu minim 24 ore înainte de cursă)

Oradea:
Taxiul special este asigurat de Fundația Mihăiță Neșu cu un vehicul de tip minivan de 8+1 locuri, care poate transporta simultan 3 persoane în scaune cu rotile şi 4 însoţitori. Cursele trebuie programate cu 24 ore înainte.
Telefon: 0721 366 252
e-mail: info@mnf.ro

București:

1. HTaxi 
Telefon: 0743 623 266
Programări: htaxi.ro

2. TaxiGratis
Telefon: 0 720 892 838
e-mail: alex.bobes@taxigratis.ro

3. AbiliTaxi
Telefon: 0757 378 278
Program: Luni-Vineri  9 - 13

     Dacă stiți și alte orașe din România, unde există astfel de serviciu pentru persoanele cu dizabilități, vă rog, nu ezitați să comentați cu numele orașului și numărul de telefon al serviciului. Mulțumesc!


Update 9 Februarie 2020

Botoșani: 
În municipiul Botoșani circulă primul taxi destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii. Ideea aparține Asociației „Ridică-te și umblă”, bucurându-se de sprijinul mai multor sponsori botoșăneni și de cel al medicului-deputat Tamara Ciofu. Autoturismul poartă inscripția Centrului de mobilitate al ONG-ului.
Telefon: 0756 576 927








0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro