ABILITY TAXI - Constanța

joi, 27 august 2020

 ABILITY TAXI - Constanța

Primăria Constanţa a înfiinţat un serviciu gratuit de taximetrie pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii


     Primăria Constanţa a inaugurat în luna august 2020, serviciul gratuit de transport dedicat persoanelor cu dizabilităţi locomotorii – ‘ABILITY TAXI’, deservit de un autoturism special echipat pentru îmbarcarea persoanelor ce se deplasează cu ajutorul fotoliilor rulante. 


     Potrivit primarului Decebal Făgădău, investiţia pentru operaţionalizarea acestui serviciu de taximetrie a fost de aproximativ 45.000 de lei, fiind utilizat un autoturism aflat în dotarea Primăriei Constanţa care a suportat modificări pentru îmbarcarea scaunelor rulante.
“Obiectivul principal este asigurarea dreptului la transport adaptat al persoanelor cu dizabilităţi motorii, utilizatori de fotolii rulante din municipiul Constanţa. Ability Taxi va oferi transport gratuit, cu o maşină special adaptată, persoanelor cu dizabilităţi care folosesc scaune rulante pe raza municipiului Constanţa, pentru a facilita deplasarea acestora”, a spus edilul Constanţei.

     Persoanele care vor să beneficieze de acest serviciu trebuie să-și facă programare cu 24 de ore înainte. Primarul a mai spus că pentru a folosi serviciile ABILITY TAXI, beneficiarii trebuie să:
  • aibă certificat de handicap, 
  • să domicilieze în Constanţa
  • să nu fie instituţionalizaţi într-un centru rezidenţial public.

     În funcție de numărul de solicitări, Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa va lua în calcul extinderea proiectului. Persoanele cu dizabilități vor putea, astfel, să meargă gratuit la locul de muncă, pentru ședințele de recuperare sau la diverse activități sociale.

     “Prin oferirea acestui serviciu dedicat persoanelor cu dizabilităţi se va facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi la programările medicale, la serviciu, la întâlnirile de recuperare, la diverse activităţi sociale, etc. ajutând în mod indirect la reintegrarea acestora în societate. Grupul ţintă al proiectului ABILITY TAXI>> este reprezentat de persoanele cu handicap fizic, respectiv cu dizabilităţi motorii”, au mai precizat reprezentanţii primăriei Constanţa.

3 comentarii:

Nicoleta spunea...

Un serviciu foarte bun, multumesc pentru recomandare!

Ioana spunea...

Sunt foarte ok, like!

Sweetie spunea...

Sperăm să apară astfel de servicii în mai multe orașe din țară!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro