Atipic Beauty 2013

joi, 27 iunie 2013

Atipic Beauty 2013 Supported By Alin Galatescu

     Un nou concept pătrunde în România. Coman Iuliana Magda, o tânără imobilizată în scaunul cu rotile, care a fost fotomodel-manechin profesionist şi a devenit persoană cu dizabilităţi în anul 2005, printr-o conjunctură nefastă, iniţiază prin proiectul “Atipic Beauty”, moda pentru persoanele cu dizabilităţi, mai exact creearea unei nişe în industria modei, care se dezvoltă în prezent în Europa, şi nu numai, unde moda altfel câştigă din ce în ce mai multă popularitate. Creatorul vestimentar Alin Gălăţescu susţine primul eveniment din cadrul proiectului.  



“Mergem pe principiul că persoanele cu dizabilităţi pot să realizeze orice îşi propun, eu de exemplu continui să lucrez chiar dacă sunt în scaunul cu rotile, am colaborări în Germania, şi plecând de la propriul exemplu am înfiinţat Asociaţia Open Your Heart, prin ale cărei proiecte  urmărim să insuflăm  dorinţa de performanţă, de evoluţie pe plan profesional. Primul eveniment din cadrul proiectului se numeşte, “Atipic Beauty” 2013, Supported by Alin Gălăţescu!  Prezentăm persoanele cu dizabilităţi din altă perspectivă, mai exact frumuseţea care învinge boala. Aducem pe podium, în prezentare de modă, 15 modele  în scaun cu rotile, fiecare model fiind însoţit de o vedetă autohtonă.  Dovedim astfel că eleganţa vestimentară nu are graniţe şi poate fi adoptată fără inhibiţii. Obiectivul nostru fundamental este promovarea imaginii persoanelor cu dizabilităţi prin construirea unei societăţi tolerante şi îndepărtând toate barierele. În prezent, în România, persoanele cu dizabilităţi se confruntă cu numeroase bariere emoţionale în momentul în care păşesc pe stradă. Ideile preconcepute şi clişeele despre frumuseţe contribuie la producerea acestor bariere emoţionale. Ce face diferenţa între perfecţiune, idealuri şi preconcepţii? Complexul de abilităţi care ţine de felul de a fi, educaţie, inteligenţă, şi cel mai important, motivaţia de a reuşi. Acest fel de frumuseţe învinge dizabilitatea şi vede dincolo de ea.
Evenimentul are şi un scop caritabil, va fi prezentat cazul unui copil în vârstă de doi ani. Micuţul suferă de o boală rară care se manifestă prin sensibilitate excesivă la nivelul epidermei, ceea ce produce răni cumplite. Prin donaţii sperăm să-i asigurăm acestuia posibilitatea tratamentelor destul de costisitoare”, a explicat Coman Iuliana Magda, preşedinta Asociaţiei Open Your Heart. 




 

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro