Taxi pentru persoanele cu dizabilitati

miercuri, 8 mai 2013

Taxi pentru persoanele cu dizabilități din Constanța

Persoanele cu dizabilități din Constanța au un motiv de bucurie. A apărut primul taxi pentru oamenii imobilizaţi în cărucioare cu rotile, care face mult mai uşoară transportarea acestora la spital sau la un magazin aflat mai departe și unde nu pot ajunge doar cu căruțul.


     Pentru Adela Burnea, care are un băiat paralizat, transportarea lui la medic pentru un simplu control sau la tratamentul balnear era un adevărat chin. Trebuia scos din scaunul său, luat în brațe și așezat în mașină, ceea ce era un adevărat chin, atât pentru el, cât și pentru cel care trebuia să facă manevra.

     Până în urmă cu o săptămână, acest serviciu lipsea total de pe piața constănțeană. Administratorul unei firme de taxi a zis să fie primul care încearcă acest serviciu. Mașina este adusă din Germania și este special realizată în acest scop, cel al transportului persoanelor aflate în scaune cu rotile.
     Puntea din spate este modificată pentru a face fată greutatii suplimentare, dar și pentru a face loc rampei  de acces. Și șoferul care lucrează pe această mașină a avut de învățat cum se manevrează un căruț special și cum se asigură în mașină.
     Momentan, comenzile din partea persoanelor cu dizabilități sunt puține, pentru că încă nu se știe de acest serviciu. Deținătorii firmelor de taximetrie din Constanța sunt hotărâți să mai aducă și alte mașini speciale dacă vor crește comezile.




0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro