Motivation a lansat Harta Accesibilitatii pentru cei cu dizabilitati locomotorii

luni, 3 decembrie 2012

Motivation a lansat Harta Accesibilitatii pentru cei cu dizabilitati locomotorii



Cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati, Fundatia Motivation a lansat Harta Accesibilitatii, destinata persoanelor cu dizabilitati locomotorii. Disponibila la adresa www.accesibil.org, Harta Accesibilitatii cuprinde, in acest moment, date despre cladiri din Bucuresti si din 20 de judete ale tarii. Harta electronica va include, pana in 2014, informatii despre 1.000 de cladiri din domeniile: cultura, divertisment, sanatate, sport, turism si servicii de interes public. Cladirile care indeplinesc criteriile de accesibilitate pentru utilizatorii de scaun rulant vor primi Marca Accesibilitatii in urma unei evaluari care are in vedere trei componente majore: accesul la spatiul exterior, accesul in spatiul interior si facilitatile puse la dispozitie, in functie de specificul fiecarei cladiri. 

“Persoanele cu dizabilitati pot avea un rol activ in comunitate si tine de noi toti sa le facilitam accesul la spatiul public. Scopul nostru este ca Marca si Harta Accesibilitatii sa contribuie la cresterea gradului de mobilitate si acces pentru persoanele cu dizabilitati, fie ca sunt consumatori de bunuri si servicii, inclusiv servicii publice, fie ca sunt angajati si contribuabili, prin motivarea celor responsabili de accesibilizarea spatiilor”, a declarat Cristian Ispas, Director General al Fundatiei Motivation Romania. 

Prima Marca a Accesibilitatii a fost acordata Bibliotecii Nationale a Romaniei, in cadrul unui eveniment care a subliniat importanta accesibilizarii spatiului public, ca o conditie pentru participarea la viata comunitatii a persoanelor cu dizabilitati. Marca Accesibilitaţii este o initiativa unica in Romania, ce consta in certificarea institutiilor publice si private care si-au accesibilizat corect cladirile pentru persoanele in scaun rulant. Institutiile de interes public si companiile private pot solicita o evaluare si consultanta in vederea imbunatatirii nivelului de accesibilitate al cladirilor prin intermediul aceluiasi site www.accesibil.org. Fundatia ofera si servicii de accesibilizare a locuintelor persoanelor cu dizabilitati. In prezent, harta cuprinde informatii despre cladiri din capitala si din judetele Arges, Bacau, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Caras-Severin, Dolj, Galati, Gorj, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea si Vrancea. In perioada 2012 – 2014, vor fi evaluate 1.000 de cladiri si aproximativ 2.200 de locuinte ale utilizatorilor de fotoliu rulant din intreaga tara. 


sursa: http://www.csrmedia.ro/ 

 

3 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua,

Sunteti interesat de schimb de link-uri cu Reteaua Sociala www.fetebaieti.com ?

Anonim spunea...

Mare prostie treaba asta cu Harta Accesibilitatii, sa para ca nu au stat degeaba si uite ce au facut.

Sweetie spunea...

Daca pe tine, stimate anonim, nu te ajuta poate sunt persoane care calatoresc si chiar ii ajuta o astfel de harta

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro