Seminar "Prescrierea, poziționarea și adaptarea scaunului rulant” la Bacău

marți, 16 octombrie 2012

Seminar "Prescrierea, poziționarea și adaptarea scaunului rulant” la Bacău



     Centrul de Training Regional Neamț al Fundației Motivation România a organizat pe 10 octombrie în Luncani, Bacău, seminarul Prescrierea, poziționarea și adaptarea scaunului rulant, în cadrul proiectului Roțile Schimbării - către servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant din România, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). 

    La acțiunea care a avut loc la Asociația Lumina au participat nouă beneficiari copii cu dizabilitati locomotorii, utilizatori de scaun rulant, opt însoțitori ai acestora, șase studenți la kinetoterapie, trei asistenți sociali și reprezentanți ai echipei Motivation Neamț.

    Seminarul a urmărit instruirea terapeuților și a persoanelor cu dizabilități de un kinetoterapeut și un instructor utilizator de fotoliu rulant, privind prescrierea, poziționarea și adaptarea echipamentelor de mobilitate, în scopul creșterii gradului de independență al utilizatorilor de scaun rulant.
 
    Utilizarea corectă a unui echipament de mobilitate adecvat contribuie la menţinerea unei condiţii fizice şi a unei stări de sănătate bune, care să îi permită utilizatorului de fotoliu rulant participarea la viaţa socială.

    Tema a fost prezentată atât sub aspect teoretic, prin oferirea informațiilor necesare, cât și sub aspect practic, prin exerciții și demonstrații. Participarea a fost gratuită.  


sursa: http://www.facebook.com/notes/fundatia-motivation-romania 


 

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro