Parcul HIFA

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Parcul HIFA


Asociația HIFA s-a înființat în 2000 la Tg-Mureș, numele Asociaţiei provine de la HIFA-Austria şi Hifa-Hungaria, susţinătorii morali şi spirituali. HIFA înseamnă = HILFE FÜR ALLE = AJUTOR PENTRU TOŢI. În Austria HIFA s-a înfiinţat în 1971 de Adolf Paster şi Dr. Aaron Ekwu, iar în Ungaria în 1995.

Viziunea asociației este dezvoltarea şi păstrarea demnităţii umane fără a încerca schimbarea convingerilor fundamentale.
Grupul țintă sunt persoanele adulte cu dizabilităţi şi bolnavi cronici, copii şi tineri proveniţi din medii defavorizate.


 Parcul HIFA ar fi un loc unde persoanele cu dizabilităţi ar avea parte de servicii de calitate, posibilităţi de lucru, viaţă sufletească şi social-culturală, care ar da posibilitate celor care locuiesc aici să recunoască posibilităţile proprii, trăind o viaţă independentă, în comunitate, muncind împreună cu alţii şi pentru alţii, s-ar deschide unii spre alţii ajutându-se reciproc. Pe suprafaţa parcului, în case separate cu atmosferă familială, cu ajutor din afară, dar independent, ar putea trăi aceste persoane cu dizabilităţi locomotorii. Am dori suprafeţe construite cu caracter natural, ambianţă plăcută, asigurând persoanelor care locuiesc aici atât o deplasare fără obstacole, cât şi linişte şi armonie.

Parcul HIFA
ar fi alcătuit din două grupuri de clădiri: în construcţia centrală ar fi amplasate birourile, biblioteca, sala de mese, camere de oaspeţi, sala de conferinţe, grupul de reabilitare cu asistenţă medicală şio capelă, pentru slujbe religioase dat fiind caracterul ecumenic al parcului. Tot aici ar fi amplasate atelierele de lucru şi un magazin de prezentare pentru produsele, în special artizanale, executate de persoanele cu dizabilităţi. În zona doi ar fi amplasate casele familiale cu etaj, cu acces pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii şi îngrijitorii lor. Parcul HIFA proiectat şi construit în vederea necesităţilor noastre ar asigura această posibilitate. Cerem prea mult? Suntem conştienţi că nu putem ajuta toate persoanele cu probleme, dar credem că Parcul HIFA va asigura pentru multe persoane cu dizabilităţi un viitor cu o viaţă demnă.

Pentru început dorim să oferim o casă pentru 75 de persoane cu dizabilități. Pentru a putea accesa proiecte de finanțare Europene, Asociația trebuie să dispună de un aport propriu reprezentând 750 000 EUR. Și tu poți ajuta, deoarece toate ajutoarele ne duc mai aproape de ţelul propus!

Vă rugăm, să sprijiniţi construirea Parcului HIFA – Centru de îngrijire şi de asistenţă socială pentru persoane cu dizabilităţi. În acest moment ne puteţi ajuta cu un sms de 2 EUR prin reţelele telefonice Cosmote, Orange, Vodafone pe care trebuie să-l trimiteţi la numărul 8845. Vă mulţumim! 


sursa: http://hifa.ro/ 

 

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro