România are deja 9 sportivi la Jocurile Paralimpice 2012

miercuri, 27 iunie 2012

România are deja 9 sportivi la Jocurile Paralimpice 2012

 Ziarul de Sport vă face cunoștință cu cea mai numeroasă delegație pe care România o trimite la o asemenea competiție. România participă cu 9 sportivi la Jocurile Paralimpice 2012 de la Londra. Delegația se poate mări după ultimele concursuri de calificare, anunţă Comitetul Paralimpic Român, cu 100 de zile înainte de începerea competiţiei.


La atletism suntem reprezentaţi de ieşeanul Florin Cojoc, recent medaliat cu aur la Mondialele din Croaţia cu performanţa de 6,30 m, nou record personal. La ciclism participă Eduard Novak, multiplu campion mondial, şi Imre Torok, ambii din Miercurea Ciuc.
La înot s-au calificat deja fraţii Samuel şi Naomi Ciorap din Cluj şi Georgiana Bâzdoacă, dar şanse de calificare mai au clujenii Valentin Velecico şi Petre Prundaru.
La tenis de masă a obţinut calificarea clujeanul Dacian Makszin, iar bucureşteanca Gabriela Constantin are şanse de a participa ca rezervă.
Ciprian Anton, la tenis în scaun cu rotile, nu a reuşit calificarea, dar ar putea primi o invitaţie şi în acest caz România ar avea reprezentanţi la 5 sporturi, o altă premieră.
Jocurile Paralimpice de la Londra se desfăşoară între 28 august şi 9 septembrie 2012. 


sursa: http://www.ziaruldesport.ro/

 


 

1 comentarii:

Tv Online spunea...

Macar suntem si noi buni la ceva , sport :D

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro