Terapia Bowen

vineri, 20 ianuarie 2012

Terapia Bowen 

Terapia BOWEN cunoscuta si ca terapia Bowtech (prescurtare de la Bowen Technique), este de departe, cea mai simpla si mai eficienta tehnica holistica a secolului 21.
Este o tehnica terapeutica extrem de profunda si are la baza teoria conform careia organsimul in stare de relaxare totala, isi activeaza abilitatea de a rezolva orice problema a corpului sau a mintii, prin readucerea acestora in echilibru si armonie. Este o metoda de vindecare neinvaziva si foarte delicata.
 
Desi in Romania este nou aparuta, in plan international este considerata atat de medicina alopata cat si de cea alternativa ca fiind cea mai puternica metoda de insanatosire!
Este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza, in principal, prin sistemul nervos, atat asupra sistemului osos cat si la nivel muscular.
Terapia Bowen este un concept nou in manipularea corporala, nu deriva si nici nu este similara nici unei alte modalitati de abordare fizica:
O sedinta de terapie Bowen consta intr-un numar de miscari delicate, practicate cu degetele, asupra muschilor si tesuturilor articulare. Astfel se transmit mesaje in interiorul corpului, de reactivare a memoriei celulare, a unei stari ideale, de relaxare si echilibru.
Durata unei sedinte este intre 40 si 60 minute. Rezultatele pot fi remarcabile, chiar de la prima sedinta de tratament, deoarece corpul incepe procesul de auto-vindecare.
 
Spre deosebire de alte tehnici fizice, Tehnica Bowen nu foloseste manipularea fortata. Terapeutul nu forteaza corpul sa "execute o comanda", ci ii permite acestuia sa intreprinda masurile necesare pentru auto-vindecare, in propiul sau ritm.
In fiecare dintre noi exista abilitatea de autovindecare. Astfel terapia Bowen (Bowtech) nu are limite in ceea ce priveste persoanele carora se adreseaza fiind folositoare oricui de la nou-nascuti la persoane in varsta.
Afectiuni care raspund foarte bine la Bowtech, sunt:
- Atacuri cerebrale
- Dureri de Spate – Sciatica
- Probleme renale
- Probleme la genunchi
- Luxatie a gleznei
Lista de cazuri cu afectiuni ale pacientilor in care terapia Bowen si-a facut efectul cu rezultate remarcabile:
-    Fractura cu tasare de corp vertebral
-    Hernie de disc
-    Tetrapareza spastica
-    Traumatism vertebro-medular,
-    Parapareza flasco-spastica cu sindrom amiotrofic,
Tulburari sfincteriene
-    si multe altele.

Mai multe informatii gasiti pe: http://terapiebowen.ro/

7 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Sweetie,
Iti multumesc mult ca ai citit si publicat despre Bowen.
Am insistat atat de mult pentru ca am sperat sa gasesti raspuns macar la una dintre problemele tale.
Acum sa-ti spun toata povestea.

Ma numesc Melania Serbanescu, am 39 de ani si doua fetite gemene de 4 ani. Fiind destul de batrana(pt. sarcina) ,cu un uter usor fibromatos, am suportat greu sarcina, iar nasterea a fost prematura (7 luni sau ceva mai putin).

La nastere, Ana Maria era geamanul puternic, a evoluat rapid si nimic nu indica vreo problema, in timp ce Ioana Simona era ffff mica, nu lua in greutate, avera o gaurica in muschiul inimii si prezenta risc de retinopatie.

Am mers la controalele medicale indicate de neonatolog si, la un control neurologic de rutina, la varsta de 6 luni, Ana Maria a fost diagnosticata cu tulburare de coordonare centrala.
Am uitat sa spun ca, dupa fiecare vaccin (2 luni, 4 luni, 6 luni), ambele fete au prezentat niste simptome neurologice carora medicii nu le-au acordat atentie: incrucisau ochii, ii dadeau peste cap, de se vedea numai alb etc.

La 7 luni, am inceput recuperare medicala: faceam Vojta la Spit. Obregia (nr.9) si gimnastica Bobath la Marie Curie din Bucuresti.
La Vojta mergeam de 2 ori pe zi + 2 sedinte pe care i le facemam eu acasa din 3 in 3 ore, iar gimnastica de 3 ori pe saptamana.
Am crezut mult in Vojta, vedeam copiii cum se recupereaza in 4, 6, 9 luni si mi-am chinuit f mult fetita. Dar, nu stiu cum, ea se opunea mereu si mereu, plangea enorm la terapie si
totul s-a transformat intr-un abuz. Dupa 1 ani si jumatate, terapeuta a intrerupt tratamentul.
Am mers doar la gimnastica.

Pe cand avea 2 ani si jumatate, o angajata a cabinetului unde mergeam mi-a vorbit despre Bowtech si despre dl. dr. Dan Baltaretu, care practica acesta terapie.

La vremea aceea, nu mai credeam in nimic si a durat cam 5-6 luni pana cand m-am hotarat sa-l sun.
Aproape de varsta de 3 ani am inceput terapia: blanda, costa doar in niste usoare stimulari cam in aceleasi puncte in care actioneaza si Vojta, dar, de necrezut pentru noi, copilul nu trebuia sa faca nimic, nu se cerea o reactie pe loc la stimulare. Doar statea relaxat pe pat, putea chiar sa doarma si terapeutul facea toata treaba.
Sedintele sunt f rare fata de celelalte metode: 1 la 7-10 zile.

Dupa prima sedinta, copilul meu a privit in jur de parca atunci vedea pt. prima data lumea. Incet, incet, tot ce invata la gimnastica medicala, incepea sa poata sa faca si singura.
Daca la inceputul terapiei, nu reusea sa se ridice in 4 labe nici daca se sprijinea si cu capul, acum, dupa mai mult de 1 an, merge de-a busilea, se ridica in genunchi, isi ia ce doreste de pe masute, biblioteca, coboara din pat fara sa mai cada, incearca mai nou sa se si urce (tot in pat) sau sa se ridice in picioare, se sprijina in maini pentru a se da jos de pe scaun, raspunde prin DA sau NU la intrebarile noastre, pronunta cuvinte sau franturi de cuvinte, rade de noi sau la unele glume, este mai sociabila, se lupta cu sora ei sa capteze atentia strinilor.

Pentru, noi, este absolut fabulos.

De aceea am insitat atat de mult: poate ca acesta terapie poate fi de folos si altor persoane si este pacat ca oamenii nu stiu despre ea.

Efecte au simtit si alte persoane din jurul meu: - mama mea, care are cancer in stadiu avansat (cu toate ca Bowtech nu vindeca cancerul) a avut ameliorari cu privire la depresie
- soacra mea, cu sclerodermie sistemica, se simte fff bine dupa fiecare sedinta si in zilele urmatoare acesteia
- chiar si mie mi-a facut dl. dr. doar 3 stimulari (o singura sedinta)intr-o zi cand m-a vazut prea deprimata (voiam sa divortez) si obosita (Ana Maria doarme fff putin noaptea si sunt nedormita de 4 ani)si m-am simtit foarte bine. De atunci, nu am mai cazut niciodata intr-o depresie atat de adanca.

Pentru toate motivele acestea, recomand cu caldura terapia Bowen.

Cu drag, Melania

Sweetie spunea...

Draga Melania. Multumesc ca mi-ai adus la cunostinta aceasta tehnica (de care nu am auzit pana acum) si am putut publica aici in blogul meu si astfel sa ajunga la cunostinta mai multor oameni.

Anonim spunea...

Cu multa placere. Nu mai intrasem de mult pe site-ul Bowen si ieri am vazut ca nu se pot citi cazurile. Erau f multe inainte. Spectrul problemelor ce se pot ameliora prin aceasta tehnica este f mare si speram sa-ti fie si tie de folos. Cine stie... Am vazut ca si in Mures sunt 2 terapeuti.

Iti doresc sa-ti dea Dumnezeu multa putere, sa ramai acelasi om altruist (asa cum Taurii stiu sa fie)si invingator.

TREBUIE sa fie mai bine.

Te pup, Melania

Sweetie spunea...

Da, asa este ... problemele ce se pot ameliora sunt mai multe, eu am scris aici doar cele care au ceva legatura cu blogul meu ... restul se pot citi pe site-ul lor.
Multumesc frumos pt urari. Multa sanatate si Dvs dar in special fetitei Dvs.

Anonim spunea...

Multumim. Daca vei dori vreodata sa comunicam mai mult, imi poti scrie la melania_serbanescu@yahoo.com. ORICE.

Anonim spunea...

BUNA ! am facut si eu terapie Bowen, la Slatina cu Marian. Ma durea spatele ingrozitor... Plus ca era coloana facuta praf. Am lucrat cu l 2 protocoale si va spun sincer ca mi s-a indreptat coloana mult. La spate abia mai pecep durerile. Eu sunt foarte multumita de tarpie, Maian este o minunatie de om. Pentru cei din Slatina, cautati-l ca e bun tipul. Face si phihologi inainte de terapie. La prima sedinta nu mi-a facut nimic, mi-a zis ca trebuie sa stiu ce inseamna vindecarea mea si apoi ne apucam de lucru. La inceput nu am inteles nimic din ce imi spunea dar apoi am realizat ca eu sunt cea care fac vindecarea, nu el. Cautati Marian Gherghina terapeut Slatina si il gasiti. Nu pot sa ii las nr aici.

Anonim spunea...

Eu zic ca este cel mai bun terapeut din Slatina! Am lucrat cu el craniosacrala. Aveam multe diagnosticari si impreuna cu el am reusit sa scap de multe. Am lucrat cu el si la distanta, tipul este bun. Mi-a facut o sedinta cu nu stiu ce energie si mi-au trecut de atunci migrenele. Foarte modest si este si frumusel! Eu ii las nr de tel aici ca nu se supara. 0742022075. Apelati cu incredere, eu ii sunt client fidel.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro