Persoanele cu dizabilitati pot fi integrate profesional prin economia sociala

sâmbătă, 2 aprilie 2011

Persoanele cu dizabilitati pot fi integrate profesional prin economia sociala

Fundatia Motivation Romania (FMR) va organiza marti, 5 aprilie 2011, dezbaterea regionala cu tema „Integrarea profesionala a persoanelor cu dizabilitati prin economia sociala "Aplicarea unor modele europene in Romania” eveniment ce se va desfasura intre orele 10.00 – 13.00, in Sala Eliade A&B a Hotelului IBIS Palatul Parlamentului din Bucuresti. De asemenea, miercuri, 6 aprilie 2011, intre orele 9.00 si 12.00, sunteti invitati la ’’Ziua Portilor Deschise”, pentru o vizita de informare la unitatea protejata a FMR. 
 
Printre subiectele ce vor fi supuse dezbaterii pe data de 5 aprilie se numara: dependenta fata de sistemul de protectie sociala a persoanelor cu dizabilitati institutionalizate si a celor din afara sistemului de protectie, obligatiile angajatorilor in sustinerea persoanelor cu dizabilitati conform Legii 448/2006 si controlul autoritatilor privind respectarea acestei legi, acordarea de subventii privind incadrarea persoanelor cu dizabilitati, promovarea modelelor europene pe piata muncii pentru persoanele cu dizabilitati, dezvoltarea structurilor de economie sociala ca alternativa la ocuparea in munca a persoanelor cu dizabilitati.
 
Pe 6 aprilie, veti putea vizita Motivation SRL, cu sediul in localitatea Buda, judetul Ilfov, unul dintre modelele de economie sociala si care are ca obiect principal de activitate distributia de scaune rulante si echipamente de mobilitate personalizate. 
 
La aceste evenimente, au fost invitati reprezentanti ai AJOFM-lor, ITM-lor si DGASPC-lor din Bucuresti si din judetele Ialomita, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, precum si ai ONG-urilor cu preocupari in domeniul integrarii in munca a persoanelor cu handicap.
 
Dezbaterea regionala si ’’Ziua Portilor Deschise” la Motivation SRL sunt organizate in cadrul proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap - MMSF, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala ”Il Poliedro” Italia.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni!, Axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”.




0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro