Proiect european pentru tinerii cu dizabilităţi

marți, 8 februarie 2011

Proiect european pentru tinerii cu dizabilităţi

26 de tineri cu dizabilităţi, elevi ai Şcolii de Arte şi Meserii Gheorghe Atanasiu din Timişoara, vor participa la un program care îşi propune dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, dar şi îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora.

Proiectul, finanţat prin Programul Uniunii Europene - Tineret în Acţiune, se derulează în Timişoara în perioada 01 februarie – 31 octombrie şi este dezvoltat de Asociaţia Timisens în parteneriat cu şcoala respectivă.
Astfel, proiectul cuprinde realizarea unui program de instruire pe problematica tinerilor cu dizabilităţi, activităţi de mentoring, dar şi derularea a trei ateliere de creaţie - activităţi de ergoterapie (confecţionarea produselor artizanale, pictură, teatru social). Mai mult, cei 26 de tineri vor fi implicaţi şi în realizarea unor montaje video pe durata derulării atelierelor de creaţie cu beneficiarii proiectului şi a unor expoziţii de prezentare a produselor realizate în cadrul atelierelor de lucru.
„Acest proiect doreşte să contribuie la diminuarea situaţiilor de marginalizare şi excludere socială şi să ofere tinerilor cu dizabilităţi posibilitatea de a demonstra că ştiu şi pot să facă foarte multe, totul este să primească o şansă pentru asta şi să beneficieze de încrederea şi suportul celorlalţi”, susţine Ancuţa Gurza, preşedintele Asociaţiei Timisens.

sursa: http://www.evz.ro/


 

 

1 comentarii:

Ninulescu spunea...

Asta e ca frectia cu Diana la piciorul de lemn. Eu zic ca prima data tanti UE ar trebui sa se acupe ca in RO sa se respecte legea aia cu mijloacele de transport in comun in care sa poata intra si caruciorul persoanelor cu dizabilitati. Ca eu de cind ma stiu pot iesii din catunul meu sa marg sa-mi scot medicamentele doar cu taxiul, madicamentele sant gratuite dar jumate de pensie dau la taxi.
99 % din persoanele cu handicap au nevoie de rampe facute conform legii si de posibilitatea de a calatorii decent in mijloacele de transport..dar la noi e mereu carutza pusa in fatza cailor.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro