Costumul Robotizat .. HAL (Hybrid Assistive Limb)

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Costumul robotizat ... HAL (Hybrid Assistive Limb)

Obsesia japonezilor pentru roboti pare sa nu cunoasca limite, iar inventiile care vin din Tara Soarelui Rasare nu contenesc sa ne uimeasca. Ultima creatie apartine cercetatorilor de la Cyberdine, mai precis un costum robotizat, Hybrid Assistive Limb ( HAL) destinat persoanele cu handicap locomotor.


Costumul robotizat este capabil sa identifice semnalele transmise de creier catre membrele afectate si sa le tranforme in miscare dand astfel posibilitatea de a se misca celor imobilizati in scaunul cu rotile. Chiar daca numele companiei aminteste de corespodenta sa malefica, responsabila cu Apocalipsa, din productia hollywoodiana Terminator, inventia japoneza a fost primita cu bratele deschise.
HAL a fost proiectat sa apara in doua editii, una pentru un singur picior si cea de a doua, pentru ambele picioare. In plus, costumul poate servi, conform creatorilor sai, si persoanelor care nu sufera de dizabilitati dar care sunt nevoite sa transporte greutati, asa cum este cazul muncitorilor din constructii, pompierilor sau chiar asistentilor medicali.
Aproximativ 50 de spitale si case pentru batrani din Japonia folosesc deja o versiune mai mica  robotului HAL pentru a ajuta persoanele cu dizabilitati. Taxele de inchiriere ale acestui robot sunt de circa 140.000-150.000 yeni (1.600-1.800 dolari) pe luna!

Acest costum se preconizeaza ca va aparea pe piata in 2015.

Sursa: http://www.weirdasianews.com/

1 comentarii:

alex spunea...

Check this also: http://www.youtube.com/watch?v=EdK2y3lphmE&feature=related

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro