O aplicatie iPhone ajuta persoanele cu dizabilitati sa se deplaseze

marți, 7 decembrie 2010

O aplicatie iPhone ajuta persoanele cu dizabilitati sa se deplaseze

O echipa de cercetatori au inventat recent pentru un iPhone o aplicatie care permite utilizatorilor care au dizabilitati sau care nu se pot deplasa singure sa-si controleze mişcările scaunului cu rotile prin citirea activitatii creierului.
O echipa formata din cinci studenţi şi doi profesori de la Scoala de Inginerie din Singapore au creat o aplicaţie care permite smartphone-urilor pentru a citi şi interpreta semnalele din creier, transmiterea şi comunicarea comenzilor catre un scaun cu rotile, care poate merge inainte, înapoi, stânga sau dreapta.
Pentru a se deplasa utilizatorii trebuie să se concentreze asupra unui obiect, la o distanţă pentru a pune in miscare scaunul cu rotile si care se opreste atunci cand utilizatorul nu se mai concentreaza. Întregul proces, de la detectarea activitatii creierului pana la executarea mişcării, durează aproximativ cinci secunde, iar utilizatorii acestei aplicatii trebuie să fie special instruiţi pentru o utiliza.
Versiunea beta a prototipului se ridică la aproximativ 5.000 dolari, dar echipa spera ca va reduce costurile prin colaborarea cu parteneri din industrie, care vor putea permite ca produsul să ajungă pe piaţă până la sfârşitul anului viitor.
O problemă cu care dezvoltatorii se confrunta si pe care promit s-o rezolve este ca oboseala pe care o acumuleaza utizatorii in urma utilizarii acestei metode de deplasare bazat de concetrare.



0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro