Scaunele cu rotile devin "vehicule de teren"

luni, 4 octombrie 2010

Scaunele cu rotile devin "vehicule de teren"

Un vehicul destinat deplasarii persoanelor cu dizabilitati locomotorii va putea fi folosit si pentru plimbari in natura, pe un teren mai accidentat, datorita unui nou design, inspirat de mountain bikes.
Botezat Mountain Trike, scaunul cu rotile proiectat de doi ingineri de la Universitatea din Bath, Marea Britanie, este, fata de obisnuitele vehicule de acest gen, ceea ce sunt masinile de teren fata de cele de oras.
Cu ajutorul lui, persoanele cu dizabilitati ar putea depasi limitele impuse de actualul design al acestor mijloace de deplasare, utile, in general, doar pe teren plat.
Echipat cu doua roti mari laterale si o mica roata in spate, pentru modificarea directiei, Mountain Trike este dotat cu un sistem de suspensie performant, pentru a absorbi socurile produse de mersul pe teren accidentat, si este manevrat cu ajutorul a doua manete.
Inventatorii intentioneaza sa distribuie Mountain Trike intai prin unitati spitalicesti si centre de recuperare, dar planuiesc ca produsul sa fie disponibil, in cele din urma, in magazine obisnuite, alaturi de biciclete tip mountain bike.
Pretul unui astfel de scaun va fi de cca. 4000 lire sterline (cca. 4670 euro).

Sursa: http://www.descopera.ro/



3 comentarii:

L.R. spunea...

interesant dar cred ca tehnologia moderna este capabila sa produca ceva mai practic gen un scaun sau un dispozitiv de locomotie pe perna de aer... de ce nu? si atunci te deplasezi usor peste tot

Sweetie spunea...

fotolii rulante de diferite modele / marimi / intrebuintari se tot produc ..dar daca e sa se produca ceva "mai practic" .. un leac ar fi cel mai indicat ..si atunci ne`am putea deplasa chiar peste tot!!!!

Anonim spunea...

Este ff bun si practic dar e f scump ,daca ar deconta casa macar 80% ar fi f bine ,am putea trece bordurile si noi cei cu handicap ,si am esi in aer liber singuri

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro