Propunerile studentilor pentru noua lege a educatiei

joi, 21 octombrie 2010

Studenţii cer condiţii mai bune pentru persoanele cu dizabilităţi 

Fiecare universitate să aibă căi de acces şi locuri special amenajate pentru studenţii cu dizabilităţi, iar candidaţii proveniţi din medii de risc socioeconomic ridicat sau marginalizaţi din punct de vedere social - romi, absolvenţi ai liceelor din mediul rural sau oraşe cu mai puţin de 10.000 de locuitori să poată beneficia de un număr de locuri bugetate garantate.

Acestea sunt două dintre propunerile studenţilor pentru noua lege a educaţiei, înainte ca aceasta să intre în Guvern pentru asumarea răspunderii.
Reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) cer, printre altele, şi ca taxele date de studenţi pentru cămine şi cantine să nu fie o sursă de venit pentru universităţi, toate veniturile şi cheltuielile pentru căminele studenţeşti să fie făcute publice, iar rectorul să stea în funcţie mai puţini ani.
ANOSR continuă susţinerea amendamentelor pentru Legea Educaţiei, reiterând importanţa regăsirii lor în variantă finală precum şi importanţa majoră pe care acestea o au pentru studenţii din România”, explică reprezentanţii ANOSR.
O altă cerere a acestora este ca fiecare student, indiferent de performanţa academică, să aibă posibilitatea de a-şi reprezenta colegii în structurile de conducere a universităţii.

sursa: http://www.evz.ro/

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro