Însotitorii persoanelor cu handicap, fara salarii

duminică, 19 septembrie 2010

Însotitorii persoanelor cu handicap, fara salarii!

Cateva exemple:

Barlad:
Începând din luna octombrie, însotitorii persoanelor cu handicap din Bârlad nu îsi vor mai putea primi salariile. Potrivit reprezentantilor Primãriei Bârlad, situatia dezastruoasã va dura pânã la sfârsitul anului si va afecta 267 de însotitori. “Însotitorii persoanelor cu handicap din localitate îsi vor primi lefurile aferente lunii august în cuantum de 40%, iar pentru celelalte luni, pânã la sfârsitul anului nu sunt bani deloc. De fapt, nu numai cã nu vor primi bani, dar li se vor lua si altii”, a spus Constantin Ciobanu, directorul executiv al Primãriei Bârlad. Cum acestia ridicã doar cuantumul unui salariu minim pe economie si depun mari eforturi sã îsi asigure traiul zilnic, este limpede de înteles cã fãrã acesti bani, oricum extrem de putini, vor fi muritori de foame. Chiar dacã municipalitatea a precizat cã acestia nu vor mai fi plãtiti pânã la sfârsitul anului 2010, nimic nu garanteazã cã situatia nu se va prelungi si anul viitor.
Sursa: monitoruldevaslui.ro 

Constanta
Primaria Constanta a ramas fara bani pentru bugetul alocat e prea mic pentru a asigura necesarul pe tot anul 2010. Radu Mazarea spun ca pentru a iesi din impas va face o rectificare bugetara de un milion de euro.
Potrivit primarului Constantei, Radu Mazare, banii pentru asistentii sociali deja s-au terminat. 'Anul acesta ne-au dat bani mai putini decat necesarul pe tot anul, am facut o adresa catre Ministerul de Finante si mi-a fost remis raspunsul acesta. In prezent, bugetul de stat nu dispune de sume nerepartizate', a declarat Radu Mazare, primarul Constantei.
Sursa: http://www.newz.ro

Braila
Municipalitatea nu poate da nici la aceasta ora o data la care vor fi platite salariile insotitorilor persoanelor cu handicap. Primarul Constantin Cibu s-a declarat recent, in cadrul unei conferinte de presa, pesimist in ceea ce priveste plata salariilor insotitorilor. Acesta a precizat ca in acest moment, acesta este una dintre problemele cele mai grave ale Primariei si ca incearca sa rezolve situatia creata: "Una dintre problemele grave pe care le avem in acest moment se refera la faptul ca nu avem bani pentru plata salariilor insotitorilor persoanelor cu handicap. Joia trecuta trebuia sa fie o sedinta de guvern, noi am promovat din nou o hotarire, insa se pare ca aceasta sedinta a fost intrerupta si nu s-au discutat decit 6 sau 7 puncte. Iar problema noastra bineinteles ca nu a fost printre acele puncte discutate. Asa ca, la ora actuala, nu pot sa dau nici un termen in ceea ce priveste plata insotitorilor persoanelor cu handicap". Cibu a explicat ca vineri a fost totusi efectuata plata in contul Casei de Asigurari de Sanatate care sa acopere costul medicamentelor pe care le primesc in mod gratuit persoanele cu handicap: "E bine ca am reusit sa viram banii acolo, ca sa aiba medicamentele gratuite de care beneficiaza. Oricum, tin sa subliniez ca nu au fost platite decit salariile insotitorilor, persoanele cu handicap si-au primit pensia. Macar atit. Nu e mult, dar bine ca am primit si atit. Imi pare nespus de rau ca nu pot da o data sigura despre cind vor fi efectuate platile. Inca mai astept niste raspunsuri de la guvern, sa vedem ce o sa facem..."
Sursa: http://www.obiectivbr.ro 

Buzau:
Persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora nu sunt vitregiţi doar de soartă, ci şi de guvernanţi. De trei luni, Primăria municipiului Buzău nu a mai plătit salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap. Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu mai au bani de mâncare sau de medicamente. Reprezentanţii Primăriei arată cu degetul înspre Guvern.
Primarul municipiului Buzău spune că la rectificarea bugetară în loc să primească bani, aşa cum s-a aşteptat, i s-a mai tăiat din bugetul local.
"În momentul de faţă întârzierea salariilor asisternţilor personali şi a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap este de trei luni. La cererile mele nenumărate, bugetul de stat a fost rectificat pozitiv în sensul acordării acestor drepturi", a spus primarul municipiului Buzău, Constantin Boscodeală. 

Botosani: 
Aproximativ 20 de botoşăneni, salarizaţi ca însoţitori ai unor persoane cu handicap s-au prezentat pe data de 13.sept.2010 la Primăria Botoşani, nemulţumiţi că nu şi-au luat drepturile salariale de două luni. Unii au venit însoţiţi şi de persoanele de care au grijă. Protestatarii au motivat că salariul e singura lor sursă de venit. Potrivit celor precizate de viceprimarul Cătălin Alexa, s-a ajuns în această situaţie din cauză că municipalitatea nu a primit de la bugetul de stat sumele necesare efectuării plăţilor. Conducerea Primăriei a luat decizia de a face unele plăţi prin folosirea unor sume de la bugetul local. Cu o problemă similară se confruntă majoritatea primăriilor din judeţ. 
Sursa: http://www.monitorulbt.ro
 
Emil Boc a declarat ca va fi revizuita legislatia privind asistenta sociala.
'Aici trebuie sa spunem foarte clar si raspicat prea multa legislatie in asistenta sociala incurajeaza nemunca am luat doua decizii venitul minim garantat se restrange la doar la persoanele cu adevarat aflate in nevoie si platit nu de primarie ci de agentiile de asistenta sociala pentru a nu mai fi un instrument de campanie electorala', a declarat Emil Boc, prim ministru.


Concluzie: .. sa traim bine!

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro