Grupul Consolis construieste pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

joi, 30 septembrie 2010

Grupul Consolis construieste pentru persoanele cu dizabilitati din Romania
O echipa europeana a Grupului Consolis a sosit in Romania pentru a voluntaria timp de trei zile pe santier la constructia de locuinte pentru persoanele cu dizabilitati, alaturi de organizatia non-profit Habitat for Humanity Romania. La aceasta actiune participa Thierry Coudurier, Director de Operatiuni si Jean-Claude Perron, Vicepresedinte in cadrul Consolis.

Cei 12 voluntari din Germania, Belgia, Finlanda, Olanda, Norvegia, Franta, Polonia si Romania vor lucra sub supravegherea atenta a constructorilor Habitat in localitatea Clinceni, judetul Ilfov, in cadrul unui proiect amplu de constructie a unei locuinte protejate pentru 8 persoane cu dizabilitati intelectuale sau fizice de la Fundatia Motivation Romania. Proiectul este derulat in comunitate de catre Habitat pentru Umanitate si Motivation si beneficiaza de sprijinul Fundatiei Vodafone Romania.

Locuinta protejata din Clinceni, la finisarea careia angajatii Consolis vor contribui, este o casa speciala care le va asigura acestora conditii de existenta si autonomie sociala. Casa este de tip duplex cu 2 nivele (parter si pod mansardat), alcatuita din sase camere, doua bucatarii si patru bai, dotate cu echipament special necesar beneficiarilor.

Voluntarii care lucreaza alaturi de Habitat deseori marturisesc ca sunt recompensati pentru munca depusa in santier prin bucuria imensa a beneficiarilor, ajutati sa aiba o locuinta adecvata intr-un mod cat se poate de simplu si concret, prin astfel de actiuni voluntare de constructie. Este si cazul angajatilor europeni ai Grupului Consolis, care se afla acum pentru a patra oara pe santierele Habitat Romania.

Despre Habitat for Humanity
Dedicata eliminarii locuirii saracacioase in lume, Habitat for Humanity este o organizatie crestina non-profit cu peste 300.000 de familii ajutate in mai mult de 90 de tari. In Romania, mai mult de 1600 de familii beneficiaza de o locuinta sigura, simpla si decenta. Familiile lucreaza la constructia locuintelor alaturi de voluntari romani si internationali iar materialele de cosntructii provin din donatii si sponsorizari. Pentru mai multe informatii, donatii sau voluntariat, vizitati www.habitat.ro

Despre Consolis
Grupul Consolis, cel mai mare producator de materiale de constructii, cu peste 100 de ani de experienta, opereaza cu peste 130 de fabrici in 25 de tari si ofera o arie larga de produse si servicii in Scandinavia, Africa de Nord, Europa de Vest si Rusia.

Despre Fundatia Motivation Romania
Este o organizatie neguvernamentala infiintata in 1995 pentru a oferi scaune rulante personalizate si servicii de viata independenta persoanelor cu dizabilitati din Romania. Incepand din 2003, Motivation ofera servicii rezidentiale si educative in comunitate pentru 37 de copii si tineri cu dizabilitati severe transferati dintr-un centru de plasament. Unii dintre tinerii cu dizabilitati din casele de tip familial Motivation participa la competitii sportive nationale si internationale Special Olympics. Din 2006, Motivation ofera servicii de facilitare a angajarii persoanelor cu dizabilitati din intreaga tara.
www.motivation.ro


Mai multe informatii gasiti pe http://www.comunicatemedia.ro/Grupul_Consolis

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Ardeal•

•Persoane interesate•