Celule stem embrionare

marți, 3 august 2010

A fost aprobat primul tratament cu celule stem embrionare pe subiecti umani

      In America a fost aprobata prima tentativa clinica de terapie cu celule stem embrionare asupra unui subiect uman. Compania californiana Geron Corporation a primit unda verde pentru tratamentul unor pacienti cu probleme la coloana. Speranta este aceea ca injectarea unui tratament pe baza de celule stem va ajuta la cresterea din nou a celulelor nervoase si va permite pacienților sa-si recapete capacitatea motorie.
    Autoritatea americana The U.S. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat vineri cererea companiei, dupa ce aprobase initial studiul in ianuarie 2009. Geron a descoperit insa ca animalele testate in studiile preclinice au dezvoltat chisturi „intr-o frecventa mai mare" decat in urma altor studii. Ca urmare, tentativa a fost amanata un an de zile, din vara lui 2009.
    Cercetarea bazata pe celule stem este controversata, pentru ca implica distrugerea embrionului in timpul colectarii celulelor stem. Multe grupari pro-life considera actiunea lipsită de etica, echivaland-o cu avortul. Optiunea ar fi cercetarea cu celule stem prelevate de la adulti. Sustinatorii metodei afirma ca celulele stem sunt foarte versatile, putandu-se dezvolta in orice tesut in organism.
   
Sub administrstia Bush, cercetarea celulelor stem embrionice a fost restrictionata. In administratia Obama, cercetarea a primit libertati mult mai mari. Geron va incepe tratamentele anul acesta, fara sa fi indicat o data exacta. San Jose Mercury News afirma ca Geron a cheltuit peste 150 de milioane de dolari, pentru această cercetare, in decursul ultimilor 15 ani.


Sursa: www.semneletimpului.ro



Completare de la Dani`El - mai multe informatii despre Geron
http://www.prostemcell.ro



1 comentarii:

Dani`El spunea...

In sfarsit... mai multe info si video pe http://www.prostemcell.ro/7-tratamente-cu-celule-stem/4428-geron-test-clinic-cu-celule-stem-embrionare-sua.html#17827

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro